Velenjčani izgubili za štiri gole

Rokometaši velenjskega Gorenja so v 3. krogu lige prvakov v gosteh izgubili proti francoskemu Chamberyju s 24:28 (9:14). Velenjčani bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrali 7. novembra, ko bodo doma gostili Veszprem.

Objavljeno
18. oktober 2009 19.19
Rokometaš Gorenja Ivan Čupić
Ti. K./STA
Ti. K./STA
Chambery - Rokometaši velenjskega Gorenja so v 3. krogu lige prvakov (skupina B) v gosteh izgubili proti francoskemu Chamberyju s 24:28 (9:14). Velenjčani bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrali 7. novembra, ko bodo doma gostili Veszprem.

Velenjčanom na gostovanju v Chamberyju ni uspelo presenetiti Francozov, ki so lovili enega zadnjih vlakov za preboj med prve štiri ekipe skupine B. Velenjčani so morali priznati premoč domačim tudi zaradi dveh izjemnih posameznikov; v vratih je blestel Mickael Robin s 16 obrambami, na igrišču pa Bertrand Roine, ki je zadel kar 13 golov.

Uvodne minute so pripadle domačinom, ki so v osmi minuti vodili že s 5:1, Velenjčani pa od 1. do 8. minute niso dosegli zadetka. Že na začetku se je odprlo vratarju Robinu, Roine pa je tremi zaporednimi zadetki napovedal strelski večer. Na tem igralcu je slonela vsa igra Francozov, Velenjčani pa so imeli kar precej težav v napadu. Toda slovenski rokometaši so počasi zmanjševali razliko, v 11. minuti so prišli na 4:6. A brez zadetkov z zunanjih položajev in brez razpoloženih vratarjev Gorenja so bili po minuti odmora Francozi spet v ospredju. Roine je zadeval z velike oddaljenosti, Gorenje je v 18. minuti padlo v "luknjo" in sedem minut ni doseglo zadetka. Razlika je tako v 25. minuti prvič narasla na + 6 za Chambery (11:5), polčas so domači končali s petimi goli prednosti.

 

Drugi del je silovito začel nekdanji igralec domače ekipe Jure Natek. Toda Velenjčani ob bolj razpoloženem Natku niso mogli računati na Momirja Rniča, ki ni imel strelskega dne. V 44. minuti so gostje vendarle prišli do 17:21 po golu Bezjaka in dobili priložnost za še manjši zaostanek. Ko so imeli v 49. minuti dva igralca več, so prišli le do treh golov minusa. A na drugi strani je bil Roine, ki je zadeval tudi ob številčni oslabljenosti domače ekipe. Zadnjo priložnost so imeli gostje tri minute pred koncem, Šimič je takrat še znižal na tri gole zaostanka, a so domači s pametno igro tekmo brez težav pripeljali do konca in dosegli prvo zmago, s katero se bodo potegovali za četrto mesto v skupini.