Velenjčani po zmago v Francijo

Rokometaše Gorenja po porazu v Kielcah in domači zmagi nad Bosno v nedeljo ob 15.30 čaka nova preizkušnja v ligi prvakov. Gostovali bodo pri francoskem Chamberyju, kjer je še lani igral njihov Jure Natek.

Objavljeno
16. oktober 2009 12.56
P. Z./STA
P. Z./STA
Velenje - Velenjčani v tej sezoni še niso dosegli želene pripravljenosti, njihovi dosedanji obračuni s tekmeci - bodisi na mednarodnem ali domačem prizorišču - pa so bili do konca negotovi in izenačeni. V sredini generalki pred sobotnim odhodom v Francijo so tako z velikimi težavami na domačem igrišču ugnali Trebanjce, le nekaj dni pred tem pa so po identičnem scenariju na kolena spravili tudi prvake Bosne in Hercegovine.

Še večje znake ranljivosti kaže francoski podprvak, ki je na uvodnih dveh tekmah najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini doživel dva poraza: v Sarajevu je izgubil s 23:24, konec minulega tedna pa na domačem igrišču z madžarskim Veszpremom z 19:29. Pred začetkom ligaškega tekmovanja se je eden od pretendentov za uvrstitev v drugi del lige prvakov znašel v sila nehvaležnem položaju, v primeru vnovičnega poraza s slovenskim prvakom pa se lahko že poslovi od boja za napredovanje.

Velenjski zunanji igralec Jure Natek sodi med največje slovenske poznavalce francoskega rokometa, a tudi Chamberyja, v katerem je - pred letošnjim prihodom v Šaleško dolino - preživel dve leti. "Ogledali smo si že dve tekmi Chamberyja. Francozi v obeh tekmah niso blesteli, njihova pripravljenost je bila precej slaba, tudi samozavest jim je močno padla. Kljub temu menim, da to ni realen pokazatelj njihovih sposobnosti. Upam si trditi, da sta naša in francoska ekipa v precej podobni situaciji, obe imata kar precej težav s sproščenostjo," je uvodoma dejal Natek in dodal: "Njihov način igre je tak, da igrajo v obrambi izredno čvrsto. Doma so praviloma boljši, kot na gostovanjih. Zadnje tekme so izgubili, v ligi prvakov so še pri ničli in srčno upam, da bodo pri tem tudi ostali po tekmi z nami. Res pa je, da imajo ravno na nedeljski tekmi priložnost, da se vrnejo v igro. Naše rezerve so predvsem v napadu."

Njegov klubski in reprezentančni kolega Boštjan Kavaš se zaveda, da je pred Velenjčani silno zahtevno gostovanje, pred odhodom v Francijo pa je dejal: "Ogledali smo si posnetka igre francoske ekipe z Bosno in Veszpremom. Nekaj osnovnih informacij imamo, podrobna analiza pa še sledi. Proti Madžarom so odlično začeli, vodili s 7:4, potem pa krepko padli. Pred nami je težka tekma. Chambery je še brez zmage, pa še doma igra in lovi zadnji vlak za drugi del lige prvakov. Obramba francoskih igralcev je zelo agresivna, medtem ko v napadu dokaj hitro zaključujejo. Če bomo odgovorili na njihovo agresivno obrambo in v napadu igrali bolj zbrano, potem se lahko nadejamo pozitivnega rezultata."

 

Pravico na francosko-slovenskem klubskem nedeljskem obračunu bo delil norveški sodniški par Oyvind Togstad-Rune Kristiansen, delegat pa bo Šved Bj?rn Ericsson.