Vendarle kazen za »titana«

UEFA je vendarle kaznovala legendarnega vratarja münchenskega Bayerna Oliverja Kahna, ki tako 3. aprila ne bo smel nastopiti na prvi tekmi četrtfinala lige prvaka proti italijanskemu Milanu.

Objavljeno
22. marec 2007 22.35
München- Evropska nogometna zveza (UEFA) je vendarle kaznovala legendarnega vratarja münchenskega Bayerna Oliverja Kahna, ki tako 3. aprila ne bo smel nastopiti na prvi tekmi četrtfinala lige prvaka proti italijanskemu Milanu. Vodstvo tekmovanja mu namreč očita nespodobno vedenje pri rutinskemu odvzemu vzorca urina po tekmi osmine finala proti madridskemu Realu. Čeprav se je 37-letni Kahn pisno opravičil, je bila disciplinska komisija pri UEFA neizprosna in mu je za nameček naprtila še 20.000 švicarskih frankov denarne kazni.

"Vse skupaj se zgodilo po neumnosti," je dejal Kahn, potem ko je zvedel novico o prepovedi nastopanja in dodal: "Še vedno obžalujem, kar se je zgodilo. Toda verjeli ali ne, četrtič zapored sem bil izbran za doping kontrolo, čeprav je za to na voljo 18 igralcev. To me je vrglo iz tira, še posebej ker me je družina nestrpno čakala pred stadionom. Vsi skupaj smo namreč imeli namen iti nekaj pojest po tekmi. Lahko si zamislite, kako mi je bilo. Za menoj je bila izredno živčna tekma proti Realu, ki je odločala ali se bomo uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Navsezadnje smo uspeli, nato pa sem moral na odvzem urina. Šele potem, ko sem spil večjo količino tekočine, za kar sem potreboval skoraj dve uri in ko je bila ura skoraj ena po polnoči, sem le uspel napolniti kozarec, nakar mi je zdravnik dejal, da moram vajo ponoviti, ker pač ni bil prisoten. Lahko si zamislite, kako me je to razjezilo in v takšnem razpoloženju sem pač storil stvari, ki jih drugače gotovo ne bi."