Veslači razočarali na EP v Brestu

Slovenska veslaška reprezentanca je ostala brez finala na letošnjem evropskem prvenstvu v beloruskem Brestu. Najbližje uvrstitvi med najboljšo šesterico evropskih posadk sta bila dvojni dvojec in dvojni četverec.

Objavljeno
19. september 2009 14.51
Da. O./STA
Da. O./STA
Brest - Slovenska veslaška reprezentanca je ostala brez finala na letošnjem evropskem prvenstvu v beloruskem Brestu. Najbližje uvrstitvi med najboljšo šesterico evropskih posadk sta bila dvojni dvojec in dvojni četverec, ki se jima je finalni nastop izmuznil za eno mesto.

Predvsem Iztok Čop, Janez Zupanc, Gašper Fistravec in Janez Jurše v dvojnem četvercu so napovedovali boj za finale in eno od medalj, a je bila slovenska četverica, ki je nedavno osvojila sedmo mesto na svetovnem prvenstvu, v repasažu s tretjim mestom za mesto prekratka za nastop v finalu. V repasažni skupini so zmagali Rusi, slovensko četverico pa so v silovitem finišu prehiteli Belgijci.


Tudi Žiga Pirih in Matej Rojec sta bila za mesto prekratka v repasažu, kjer sta za čolnoma iz Rusije in Belorusije prav tako osvojila tretje mesto in bosta morala v mali finale. Ta čaka tudi četverca brez krmarja, ki je v malem finalu osvojil peto mesto, Janez Zupan med skifisti pa je z nastopi že končal in v finalu C osvojil peto mesto oziroma skupno 17. mesto v Evropi.