Vettel: Pritisk naj čuti Button

Na dirki formule 1 za VN Brazilije v Interlagosu bodo vse oči uprte v dvoboj Vettel-Button. Nemec Sebastian Vettel namreč nujno potrebuje zmago, da se približa vodilnemu vozniku v SP.

Objavljeno
15. oktober 2009 21.04
Š. Ro.
Š. Ro.
Sao Paulo - Dirkač formule 1 Sebastian Vettel je zatrdil, da se na dirko VN Brazilije podaja neobremenjeno, saj bo večji pritisk gotovo čutil vodilni v SP Jenson Button. Voznik Red Bulla ima namreč le še minimalne možnosti, da osvoji prvenstvo, saj za Buttonom zaostaja za 16 točk, za njegovim moštvenim kolegom pri Brawnu Rubensem Barrichellom pa dve. Na dirki v Interlagosu bi tako nujno potreboval zmago, Button pa ob tem ne sme biti boljši kot šesti.

Vseeno bodo v Braziliji vse oči uprte v dvoboj Vettel-Button. Nemec je namreč po zmagi na Japonskem tudi v Interlagos prispel kot eden največjih favoritov. "Upam, da mi bo uspelo zmagati, saj je to moja edina preostala možnost. Vsem je jasno, da bom na zadnjih dirkah potreboval zmago in slabo uvrstitev tekmecev," je povedal 22-letnik, ki se le še z zmago lahko približa Brawnovima voznikoma pred finalno dirkov v Abu Dabiju.

Mladi Nemec je tako že preizkusil brazilsko dirkališče. "Steza mi ustreza, saj ima veliko zavojev, ker bo treba zmanjšati hitrost. Mislim, da je v tem naša prednost, zato se dirke že veselim, čeprav v moštvu ne vemo natančno, kaj naj pričakujemo," je povedal Vettel, ki meni, da bodo v ospredju moštva s sistemom KERS.