Vettlu in Schumacherju ekipni zaključek sezone v Pekingu

Nemški dirkač formule 1 Sebastian Vettel in njegov rojak, nekdanji zvezdnik Michael Schumacher, sta zmagovalca dirke Race of Champions na olimpijskem stadionu v Pekingu, tradicionalnega zaključka avtomobilistične sezone.

Objavljeno
03. november 2009 19.47
Mo. B./STA
Mo. B./STA
Peking  - Nemški dirkač formule 1 Sebastian Vettel in njegov rojak, nekdanji zvezdnik Michael Schumacher, sta zmagovalca dirke Race of Champions na olimpijskem stadionu v Pekingu, tradicionalnega zaključka avtomobilistične sezone. Nemca, ki sta zmagala že tretjič zapored, sta na drugo mesto potisnila Britanca Jensona Buttona in Andyja Priaulxa.

V velikem finalu "pokala narodov" je Schumacher najprej premagal novega svetovnega prvaka v formuli 1 Buttona, kar je bil sploh edini Britančev poraz dneva, Priaulx pa je v dvoboju s Vettlom izenačil na 1:1. V dodatni tretji vožnji je Schumacher, ki je dokazal, da ni izgubil dirkaškega znanja, nato ugnal še nekdanjega svetovnega prvaka med vozniki turnih avtomobilov (WTCC) Priaulxa.

"Res nama je šlo super, čeprav bi se osebno rad sam prav na koncu pomeril z Jensonom," je po zmagi povedal Vettel, ki je očitno računal na drugačen razplet uvodnih finalnih dirk. Glavni del posla pa je v finalu vendarle opravil Schumacher, ki se je na koncu z zmagovalnim Buggyjem, tega je poganjal motor s 170 konjskimi močmi, privoščil tradicionalni zmagovalni krog pred navdušenim kitajskim občinstvom.

Nemca sta že v predtekmovanju nastopila proti nekaterim zvenečim imenom. Schumacher je denimo odpravil nekdanjega svetovnega prvaka v motociklizmu Avstralca Micka Doohana in finskega svetovnega podprvaka v reliju Mikka Hirvonena, pred polfinalom pa si je privoščil cigaro in pivo in tudi zato morda izgubil proti Američanu Tannerju Foustu, a je napako popravil Vettel.

V sredo bo v Pekingu še posamična dirka.