Blejski triatlon z rekordno udeležbo

Blejski triatlon je na svojo 25. obletnico postavil rekord v številu udeležencev. Preko 700 udeležencev je v soboto skočilo v Blejsko jezero, ki je imelo kar 22 stopinj Celzija.

Objavljeno
06. september 2009 23.52
Katja Klavora
Katja Klavora

Čeprav so bile napovedane padavine, so oblaki zdržali in na Bledu se je odvil triatlon, ki je praznoval svojo 25. obletnico. Letošnji triatlon je privabil rekordno število tekmovalcev, kar 700. Tekmovalci iz 13 držav so se pomerili na različnih kategorijah od Lumpi triatlona, triatlona za vsakogar, štafetnega triatlona do evropskega mladinskega pokala ter olimpijskega triatlona za državno prvenstvo. Nova državna prvaka v olimpijskem triatlonu sta postala Mateja Šimic in David Pleše. Na evropskem mladinskem pokalu sta se na prvi mesti zavihtela Vid Pucelj in Anika Vössing iz Nemčije.


Ker je triatlon slavil 25 let, so bili na štartu tudi veterani triatlonci. Iz originalne postave so ponovno nastopili Miro Kregar, ki je tudi organizato, Matjaž Štibelj, Bojan Knap, Rudi Škapin s častitljivo letnico 1939, Brajnik Damjan, Tomazin Marko, Čampa Matjaž in Juhart Srečko.


V videoprispevkih si oglejte utrinke iz triatlona.