Deset izpadov, ki si jih bomo zapomnili

Napeti teniški dvoboji pogosto pripeljejo do nešportnih izpadov igralcev in igralk. Kričanje na sodnike in razbijanje teniških loparjev so samo nekatere od stvari, ki si jih privoščijo ...

Objavljeno
16. september 2009 12.24
Da.O.
Da.O.

New York - Letos je polfinale odprtega prvenstva ZDA zaznamoval izbruh Serene Willams, ki se je spravila na linijsko sodnico. Podobno se je zgodilo tudi v moškem finalu, kjer je veliki Roger Federer izustil kar nekaj pikrih na račun sodnika. Časnik Mirror je zbral deset najhujših izpadov na teniških igriščih.

 

Prvo mesto si je prislužila Serena Willams z grožnjami linijski sodnici. Serena se je sicer za neljubi dogodek opravičila kar dvakrat.

Izpad Serene Willams na letošnjem odprtem prvenstvu ZDADrugo mesto si je prislužil ruski tenisač Marat Safin, ki je v eni sezoni uničil kar 48 teniških loparjev. Na tretjem mestu se nahaja njegov rojak Mihail Južni, ki si je v jezi z loparjem razbil glavo (priloženi video).Četrto mesto je zasedel Goran Ivanišević, ki je bil prav tako znan po svojem izživljanju nad loparji. Peto mesto si lasti Jeff Tarango, ki je z nešportnimi izjavami večkrat razočaral ljubitelje tenisa. Greg Rusedski, ki se nahaja na šestem mestu, je bil znan predvsem po svojem ostrem jeziku.

Sedmi je Tim Henmam, ki je na vrhuncu svoje jeze s teniško žogico zadel pobiralko žog, kar ga je izločilo iz nadaljnega tekmovanja v Wimbledonu leta 1995.

Ilie Nastase si je "prislužil" svetovno slavo potem, ko se je kar 18 minut prepiral s slavnim Johnom McEnroem. Na devetem in desetem mestu se nahajata Jimmy Connors in John McEnroe, ki sta s svojimi izjavami in nezadovoljstvom v obup spravljala skoraj vsakega sodnika.


Izpad Jimmyja Connorsa na odprtem prvenstvu ZDA leta 1991


Slavni John McEnroe je vedno poskrbel za nekaj razburjenja