Eduardu dve tekmi prepovedi

Hrvaški reprezentant Eduardo je dobil dve tekmi prepovedi nastopanja v evropskih pokalih, ker je na Arsenalovi zadnji kvalifikacijski tekmi za ligo prvakov skušal namerno pretentati sodnike, je sporočila UEFA.

Objavljeno
01. september 2009 20.35
P. Z.
P. Z.
Nyon - Evropska nogometna zveza (UEFA) je kaznovala hrvaškega reprezentanta Eduarda, ker je na tekmi svojega Arsenala proti Celticu sodnika pretental, da je Londončanom neupravičeno prisodil enajstmetrovko. V Braziliji rojeni Hrvat Eduardo da Silva je na sredini kvalifikacijski tekmi za ligo prvakov v 26. minuti padel v kazenskem prostoru, kot kaže, pa je prekršek zaigral, saj naj ne bi bilo dotika z nasprotnim vratarjem Arturjem Borucem. UEFA se je po pritožbi Celtica namreč odločila pregledati sporni videoposnetek.

Arsenal je tekmo proti Celticu dobil s 3:1 in se s skupnih 5:1 prebil v ligo prvakov. Eduardo je zadetek iz sporne 11-metrovke dosegel v 28. minuti in Londončanom zagotovil vodstvo z 1:0. Po pravilniku UEFA je lahko igralec kaznovan z dvema tekmama suspenza ali za določeno obdobje, če želi namerno zavesti sodnike, da ti sprejmejo napačno odločitev.

Eduardo po besedah trenerja Arsena Wengerja vztraja, da je prišlo do kontakta s poljskim vratarjem. "Govoril sem z njim in povedal mi je, da se ga je vratar malce dotaknil. Eduardo ni lažnivec. Je pošten dečko," je v bran igralcu stopil Francoz, ki je znan po tem, da vedno zagovarja poteze svojih varovancev. Po zadnji prvenstveni tekmi proti Manchester Unitedu je izjavil, da je za nogomet veliko slabša razdiralna taktika Manchestra kot Eduardov padec v kazenskem prostoru.

Eduardo bo tako izpustil uvodni tekmi Arsenala v ligi prvakov, proti Standardu iz Liega 16. septembra in proti Olympiakosu 29. septembra.