FA bo kaznovala izpad Bellamyja

Disciplinska komisija angleške nogometne zveze (FA) bo raziskala okoliščine nedeljskega incidenta Craiga Bellamyja, ki je na mestnem derbiju med svojim Manchester Cityjem in Manchester Unitedom udaril navijača nasprotne ekipe.

Objavljeno
22. september 2009 16.37
P. Z.
P. Z.
London- Valižanski reprezentant Craig Bellamy je bil ob izteku igralnega časa tako jezen zaradi nesrečnega poraza s 3:4, da je udaril navijača Manchester Uniteda, ki je pritekel na igrišče in želel pozdraviti svoje ljubljence. Ko so nespametnega navijača varnostniki že držali v rokah, je Bellamy pristopil in mu prisolil zaušnico, kar je skoraj sprožilo množičen pretep na igrišču, saj so igralci Manchester Uniteda stopili v bran svojemu navijaču.

Ob nogometni zvezi je preiskavo incidenta sprožila tudi policija. Manchester City pa je sporočil, da ne vidi razloga, zaradi katerega bi moral sprožiti disciplinski postopek proti svojemu igralcu. Ta je sicer na derbiju dosegel dva zadetka. V 90. minuti je izenačil na 3:3, vendar je šest minut kasneje ob koncu sodnikovega podaljška tekmo odločil Michael Owen in ambicioznemu Cityju zadal prvi poraz v sezoni. Bellamyju grozijo tri tekme prepovedi igranja. Pred sodišče pa bo moral tudi nesrečni navijač Joseph Clark. Po tekmi je policija aretirala 12 navijačev obeh klubov.

Bellamy je imel že večkraz težave z nemirnim značajem. Najbolj je bil znan njegov napad s palico za golf na klubskega kolega pri Liverpoolu Johna Arneja Riiseja, ker ta ni hotel peti karaok. Zanimivo, že na naslednji tekmi proti Barceloni sta se oba vpisala med strelce. Bellamy (30) je v burni karieri med drugim vrgel stol na trenerja in preganjal fotografe.

V zadnjem kolu angleške lige je veliko prahu dvignil tudi napadalec Blackburna El Hadji Diouf, ki je na tekmi proti Evertonu dečka, ki pobira žoge, označil za "zaf*** belca".