Hokejista Warda tekmec grdo porezal z drsalko

Hokejist Columbusa Rick Nash je na tekmi proti moštvu Carolina Hurricanes z drsalko grdo porezal vratarja Cama Warda. Ta je zaradi hude poškodbe leve noge ostal v bolnišnici, z ledu pa bo odsoten najmanj štiri tedne.

Objavljeno
09. november 2009 11.24
Ka. Ž./STA
Ka. Ž./STA
Raleigh - Izvrstni vratar v ligi NHL Cam Ward, ki čuva mrežo moštva Carolina Hurricanes, se bo moral najmanj za štiri tedne posloviti od ledenih dvoran. Na zadnji tekmi, ko so ekipo Caroline s 3:2 premagali hokejisti Columbusa, je Warda z drsalko grdo po levi nogi tik pod dimljami porezal igralec nasprotnega moštva Rick Nash.

 

Poročilo s tekme ni za tiste s slabimi želodci. Petindvajsetletni Ward je za sabo pustil krvavo sled na ledu dvorane, ko so mu pomagali, da je prišel do klopi. Ward je ostal v bolnišnici, kjer so mu zašili rano, zdravniki pa budno spremljajo njegovo stanje, da se mu ne bi šivi vneli. Ward se tako ni odpravil skupaj s preostalo ekipo domov v Raleigh.

 

Ward se je nedavno udeležil izbirne tekme kanadske hokejske reprezentance za zimske olimpijske igre 2010 v Vancouvru. Leta 2006 se je kot novinec skupaj s Carolino veselil prvega Stanleyjevega pokala, takrat si je prislužil tudi prestižni pokal Conn Smythe, ki ga v ligi NHL podeljujejo najbolj koristnemu igralcu v končnici prvenstva.

 

Rick Nash je vratarja Cama Warda z drsalko grdo porezal po levi nogi (video je v angleščini)