VIDEO in Kopiscore proti prvakom dvakrat v polno

Slovenski hokejski superzvezdnik Anže Kopitar je še potrdil sloves naučinkovitejšega igralca v ligi NHL. K zmagi Los Angelesa proti branilcem Stanleyjevega pokala iz Pittsburgha s 5:2 je prispeval dva gola. Oglejte si njegovo izjavo po tekmi.

Objavljeno
06. november 2009 11.12
P. Z./STA
P. Z./STA
Los Angeles - Anže Kopitar je letos zares neustavljiv, sinoči je mrežo aktualnih prvakov zadel že po 27 sekundah tekme. Jordan Staal je kmalu zatem izenačil, Chris Kunitz je goste popeljal v vodstvo z 2:1, potem pa so Kralji iz Los Angelesa zagospodarili na svojem ledu. Pred nekaj več kot 18.000 gledalci v Staples Centru je 22-letni Hrušičan v zadnji tretjini izenačil na 2:2, nato pa so se med strelce vpisali še Jarret Stoll, Michal Handzuš in Dustin Brown. Vratar gostov Marc-Andre Fleury je sicer ustavil 27 strelov, a naleta Kraljev v zadnjih dvajsetih minutah tekme ni mogel ustaviti.

Pingvini so morali v gosteh prvič v sezoni priznati premoč nasprotniku, potem ko so kar sedem tekem izven domačega igrišča slavili zmage. Kopitar ima v letošnji sezoni na svojem računu že 13 golov, lani jih je imel pred odmorom za tekmo All Star, ki je na sporedu konec januarja, "zgolj" 12. Zdaj je na dobri poti, da uresniči cilj, da v povprečju zbere po eno točko na tekmo. Če bo tako nadaljeval, pa ga morda na koncu rednega dela celo čaka trofeja Hart, za MVP lige.

"Naša stopnja zrelosti je precej višja. Igramo predano in to je dobro. Lani smo takšne težke tekme izgubljali, še posebej, ko smo za prvaki še pred zadnjo tretjino zaostajali. Zdaj vztrajamo vseh 60 minut in rezultati so tukaj," je po zmagi povedal Kopitar, ki je v 16 odigranih tekmah, v tej sezoni je igral na vseh, dosegel že 26 točk (13 golov in 13 podaj). Na lestvici najboljših igralcev mu s 23 točkami sledi MVP v zadnjih dveh sezonah Alex Ovečkin iz Washingtona, ki pa je poškodovan in bo še nekaj časa počival.

Los Angeles je na 16 tekmah zbral 10 zmag in je z 22 točkami drugi v pacifiški diviziji (za San Josejem, 24), tretji v zahodni konferenci (Colorado, 24) ter četrti v ligi NHL (Pittsburgh, 24). Kralji so nazadnje v končnici igrali leta 2002, naslednjo srečanje bodo odigrali v noči na nedeljo, ko bodo gostili Nashville.

Lestvica najučinkovitejših igralcev v ligi NHL:

1. Anže Kopitar (Los Angeles) 26 (13 golov in 13 podaj)

2. Alex Ovečkin (Washington) 23 (14 + 9)

3. Patrick Marleau (San Jose) 22 (11 + 11)

4. Marian Gaborik (NY Rangers) 21 (12 + 9)

5. Rick Nash (Columbus) 21 (10 + 11)

6. Joe Thornton (San Jose) 21 (4 + 17)

7. Ryan Smyth (Los Angeles) 20 (8 + 12)