VIDEO in Tina Maze z okrepitvami, a še brez pogodbe s SZS

Najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze tik pred začetkom sezone svetovnega pokala v Söldnu še ni podpisala pogodbe s SZS. V vodo je najverjetneje padlo tudi sodelovanje s Klemnom Bergantom.

Objavljeno
12. oktober 2009 13.16
Ti. Kr., Š. Ro.
Ti. Kr., Š. Ro.
Ljubljana - Slovenska alpska smučarka Tina Maze tik pred začetkom nove sezone svetovnega pokala še vedno ni podpisala pogodbe s Smučarsko zvezo Slovenije. Glavno težavo namreč predstavljajo kvote in pa znesek, ki ga zveza Mazejevi še ni izplačala. Ekipa Team to aMaze se tako še vedno pogaja s poslovnim direktorjem Matjažem Šarabonom. V ekipi so tudi zatrdili, da pogodbe ne bodo podpisali, preden zveza Mazejevi ne izplača vseh bonitet iz prejšnje sezone.

Šarabon je ob tem povedal, da tudi drugim tekmovalkam še niso izplačali nagrad. Zaradi omejenega proračuna so si kot prioriteto postavili uspešno uresničitev prihajajoče sezone. Šarabon tudi upa, da se bodo z Mazejevo lahko dogovorili pred prvo tekmo hitrih disciplin.

Do zapletov je prišlo tudi pri podpisu pogodbe z Olimpijskim komitejem Slovenije. SZS namreč vztraja, da jo Mazejeva podpiše šele ko bo sklenjen dogovor z zvezo. Sredstva OKS so namenjena neposredno tekmovalkam, zato Črnjanka v teh pogodbah en vidi nič skupnega. Vseeno upa, da bo zadeva kmalu urejena.

Svetovna podprvakinja, ki se je pred minulo zimo osamosvojila od reprezentance, se je sicer na sezono med drugim pripravljala s švicarsko ekipo na Novi Zelandiji, kjer se je posvetila tudi njeni doslej najšibkejši disciplini, slalomu. V prihajojoči sezoni želi namreč nastopati v vseh disciplinah.

Njena ekipa se je v pripravljalnem obdobju okrepila še s pomočnikom Juretom Hafnerjem. Ta je v preteklosti delal tudi z Janico Kostelič.

SZS je Mazejevi ob koncu minule sezone ponudila tudi sodelovanje z reprezentančnim trenerjem Klemnom Bergantom, a je kondicijski trener Andrea Massi dejal, da tega sodelovanja najverjetneje ne bo. V ekipi jih namreč zanima le individualno sodelovanje. Mazejeva je tudi mnenja, da je prihod Hafnerja že zadostna okrepitev.

Massi je povedal tudi, da bi za uresničitev zastavljenega programa potrebovali približno 200.000 evrov, kar pa je za finančno obubožano SZS verjetno prevelik zalogaj.

Mazejeva si v sezoni, ki je pred vrati, želi še izboljšati rezultate iz minule zime. "Želim še korak naprej," je dejala Črnjanka.