Priprave na SP v Tacnu že v teku

Tacenske brzice bodo septembra 2010 gostile svetovno prvenstvo v kajaku in kanuju. Priprave so se že pričele, načrt izvedbe pa je potrdila tudi Mednarodna kajakaška zveza.

Objavljeno
16. september 2009 21.44
Ka. Ž.
Ka. Ž.
Ljubljana - Kajakaška zveza Slovenije je predstavila načrt za izvedbo naslednjega svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju, ki se bo v Tacnu pri Ljubljani odvijal od 8. do 12. septembra 2010. Strategijo je na SP v Španiji potrdila tudi Mednarodna kajakaška zveza.

Organizatorji načrtujejo kar nekaj posegov v prireditveni prostor, kjer med drugim nameravajo zgraditi most, ki bo omogočil dostop do obeh bregov reke Save ter postavitev večjega televizijskega ekrana, na katerem bo moč spremljati vožnje tekmovalcev od starta do cilja. Kljub zahtevni organizaciji pa generalni sekretar tekmovanja Ivo Tomc zagotavlja, da bodo vsi novopostavljeni objekti začasni, s čimer bodo znižali stroške.

Po odličnih predstavah na nedavnem svetovnem prvenstvu v Španiji, kjer je Peter Kauzer osvojil zlato, dvojec Božič-Taljat pa bron, si prihodnje leto zagotovo lahko obetamo zanimiv športni spektakel. Kauzer je ob koncu sezone že napovedal, da si želi ubranitve naslova pred domačo publiko, medtem ko Luka Božič in Sašo Taljat obljub o osvojitvi še bolj žlahtne kolajne nista želela dajati - obljubila sta le, da bosta dobro trenirala in dala vse od sebe.

Več o projektu SLOKA 2010 si oglejte v videoprispevku!