Prokop zaradi incidenta odstopil

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo v nedeljo v ligi prvakinj na Kodeljevem pomerile z dunajskim Hypom, ki pa ga ne bo vodil legendarni trener Gunnar Prokop. Zaradi bizarnega incidenta na tekmi proti Metzu je odstopil. Jutri ga čaka še stroga kazen EHF.

Objavljeno
03. november 2009 14.00
P. Z.
P. Z.
Dunaj - Razvpiti Gunnar Prokop, ki je v trenerski karieri že prej pogosto kakšno ušpičil, je šel na tekmi 2. kola lige prvakinj zares predaleč. Pri izidu 27:27 so deset sekund pred koncem tekme njegove igralke izgubile žogo, Francozinje pa so krenile v protinapad. Ko je srbska igralka Svetlana Ognjenović želela sama steči proti domačim vratom, je štiri sekunde pred koncem na igrišče skočil Prokop in ji s telesom preprečil dokončanje akcije in dosego zanesljivega gola za zmago. Metz je v zadnjih štirih sekundah kljub temu skušal doseči zadetek, a je strel bivše krimovke Kristine Franić končal v prečki. Po tekmi, ki se je končala v kaosu, so se Francozi pritožili.

Trenerka Krima Marta Bon je po sobotni zmagi proti Aalborgu za Delo izrazila zgroženost s potezo dunajskega kolega: »Kaj takšnega v svoji trenerski karieri še nisem videla. Mislim, da je skrajni čas, da EHF takšnim ljudem stopi na prste. Za Prokopa ni več prostora v našem športu, ki ga že dalj časa spremljajo afere in mu kradejo kredibilnost. Nenazadnje bi lahko poškodoval igralko.«

»Podal sem odstopno izjavo. Nastali položaj bom poskušal rešiti s psihologom,« je izjavil Prokop, ki se je za incident posul s pepelom in ga označil kot neopravičljivo čustveno reakcijo. Zanjo se je opravičil ekipi, igralkam in športnemu svetu nasploh.

Prokop je izjavil, da odstopa z mesta trenerja, vendar naj bi ostal menedžer dunajskega kluba. Toda vprašanje je, ali mu bo Evropska rokometna zveza (EHF) to dovolila. Proti njemu je sprožila disciplinski postopek, kazen pa naj bi izrekla jutri. V prvem odzivu je izrazila odločnost, da do takšnih poskusov vplivanja na rezultate tekem ne bo imela nobenega razumevanja.

Krimovke imajo v skupini B lige prvakinj dve zmagi, tretjo pa bodo skušale doseči v nedeljo ob 18. uri, ko bodo na Kodeljevem gostile štirikratnega evropskega prvaka Hypo.