Slovo na vrhuncu zaradi vrhunca?

"Prišel sem do svojega vrhunca. Čas je za slovo, " je v Poletu zapisal olimpijec Primož Kozmus. S tem je presenetil Atletsko zvezo Slovenije, a kot pravi sam, je trenutno odločen.

Objavljeno
08. oktober 2009 19.50
Mojca Zabukovec
Mojca Zabukovec
Ljubljana - "Kar nekaj let je že tega, ko sva se s Kevom pogovarjala, da "tapravi" odnehajo na vrhuncu ... Prišel sem do svojega vrhunca. Čas je za slovo," je zapisal v kolumni Delove priloge Polet olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva Primož Kozmus.


Zdi se, da je s tem dejanjem bolj presenetil športno javnost kot ostale. Nekaj mimoidočih na ulicah prestolnice smo namreč vprašali, kaj menijo o njegovem "slovesu" - večina je dejala, da je to Primoževa odločitev ter da "sam že ve, kaj in kako."

Pri Atletski zvezi Slovenije so šokirani, najbrž tudi zato, ker so o Primoževem slovesu izvedeli šele iz medijev oz. iz Poleta, kjer je Primož v kolumni strnil svoje misli in sporočil "veliko" novico.


Za novinarje je nedosegljiv, Atletski zvezi je sporočil le, da si želi, da bi bil nekaj časa sam. "Vzel si je to pravico."


"Bojda" športniki prizorišča zapuščajo na vrhuncu, kar naj bi storil tudi olimpijski prvak v metu kladiva. "Vprašanje je, kaj je zanj vrhunec? Če je sam v formi in če je se še vedno pripravljen truditi, mislim, da je nesmiselno nehati, " pravi Brigita Bukovec. "Upam, da kariere ni zaključil, ker država ni ugodila njegovim in športnikovim zahtevam. To bi bila čista neumenost," še pravi nekdanja atletinja.

Na svoji spletni strani je Primož zapisal, da slovo ni bila lahka odločitev - dokončno odločitev, še piše, bo sporočil do pomladi. "Trenutno sem odločen."

Več v videoprispevku