Športni novinar pojedel lastno kolumno

Športni novinar Rick Morrissey je leta 2007 zapisal, da bo pojedel lasten članek, če se bo košarkar Joachim Noah izkazal za koristnega igralca. Noah je v soboto dosegel kar 21 točk, Morrissey pa je držal dano besedo in pojedel svojo kolumno.

Objavljeno
12. november 2009 18.36
Da. O.
Da. O.
Chicago - Športni novinar časopisa Chicago Tribune Rick Morrissey je leta 2007 zapisal, da bo pojedel svoj tekst, če se košarkar Joachim Noah izkaže za koristnega igralca. Te besede je Morrissey zapisal nekaj dni potem, ko je ekipa Chicago Bullsov izbrala Noaha na NBA naboru.

 

V soboto pa je le prišel dan, ko je moral Morrissey tudi držati dano besedo. Noah je namreč za zmago svoje ekipe prispeval kar 21 točk, ob tem zbral 16 skokov, v statistiko pa je vpisal še štiri blokade ter tako ovrgel vse dvome o "svoji koristnosti".


Kolumnist Morrissey je košarkarja obiskal v dvorani za trening in se mu najprej iskreno opravičil. Nato je Morrissey odprl časopis s svojim člankom, ga izrezal in kot je obljubil, tudi pojedel. Noah, ki ima v letošnji sezoni NBA povprečje 11 točk in prav toliko skokov, je bil ob tem vidno zadovoljen. Izrazil je tudi veselje nad dejstvom, "da obstaja vsaj en novinar, ki drži dano besedo".


Celoten dogodek si lahko ogledate v priloženem videu.