Vidmarjeva priplezala do tretjega mesta

Škofjeločanka Maja Vidmar je na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v belgijskem Puursu osvojila tretjo mesto. V finale se je uvrstil tudi Klemen Bečan, ki je tekmo končal na petem mestu.

Objavljeno
27. september 2009 15.19
Maja Vidmar
Bruselj - Škofjeločanka Maja Vidmar je sinoči na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v belgijskem Puursu osvojila tretjo mesto. Zmagovalko izenačene tekme je odločilo šele superfinale, v katerem se je Vidmarjeva pomerila s Korejko Jain Kim in Avstrijko Johanno Ernst.

Nazadnje sta bili od najboljše slovenske plezalke boljši obe tekmici. Slavila je Avstrijka Ernstova, južnokorejska tekmovalka pa je bila druga.

 

Vidmarjeva in Klemen Bečan sta bila sicer edina slovenska finalista na tekmi v bližini Bruslja. Bečan je tekmo končal na 5. mestu. V moški konkurenci je zmagal Čeh Adam Ondra, drugi je bil Španec Patxi Usobiaga Lakunza, tretji pa Francoz Manuel Romain.

 

Ostalim slovenskim predstavnikom preboj med osmerico ni uspel, so se pa vsi uvrstili v polfinale. Natalija Gros je z 9. mestom končala ravno pod črto finalistk, Mina Markovič je zasedla 11. mesto, Asja Gosar pa se je povzpela na 17. mesto. Klemenov brat Jure Bečan je zasedel 25. mesto.

 

V skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnostnem plezanju je Vidmarjeva, ki se je letos že tretjič povzpela na stopničke, ohranila tretje mesto. Klemen Bečan se je prebil med deseterico. V deseterici najboljših plezalk je še Grosova na petem mestu.

 

Pred tekmovalci sta zdaj še dve tekmi do konca sezone svetovnega pokala. V novembru je najprej na vrsti Brno, vse pa se bo končalo na finalni tekmi v Kranju 14. in 15. novembra.

 

"S tretjim mestom sem zadovoljna. Vse do finala sem odlično plezala, v superfinalu pa mi je nekoliko zmanjkalo, da bi ponovila Barcelono, ko sem bila prva. Kljub temu sem zadovoljna in se veselim naslednjih tekem. Sploh zadnje, ki bo v Kranju," je povedala Vidmarjeva.