Vieri končal kariero

Nekdanji italijanski reprezentant Christian Vieri je končal kariero. Šestintridesetletni Vieri je v minuli sezoni igral za Atalanto, julija je bil na preizkušnji pri angleškem Blackburnu, a se iz tega ni nič izcimilo.

Objavljeno
22. oktober 2009 18.36
Christian Vieri
Ti. K./STA
Ti. K./STA
Milano - Nekdanji italijanski reprezentančni napadalec Christian Vieri je končal kariero. Šestintridesetletni Vieri je v minuli sezoni igral za Atalanto, ki pa jo je zaradi žaljivk navijačev predčasno zapustil. Julija je bil na preizkušnji pri angleškem Blackburnu, a se iz tega ni nič izcimilo.

"Nočem več igrati nogometa. Niti me ne mika igranje v tujini," je odločno dejal Vieri pred sodiščem v Milanu, kjer bije pravno bitko z Interjem in Telecomom o domnevnem prisluškovanju njegovim telefonskim pogovorom v času igranja za modro-črne. Nogometaš, ki je za Inter igral šest let in ga zapustil leta 2005, zahteva 21 milijonov evrov.

 

Sicer pa je Vieri zbral 49 nastopov za italijansko reprezentanco, z Juventusom je osvojil naslov državnega prvaka (1997), z Laziem pokal pokalnih zmagovalcev (1999), z Interjem pa italijanski pokal (2005). Dvakrat je dobil priznanje za najboljšega italijanskega igralca leta, leta 2003 pa je bil tudi najboljši strelec serie A.