Viole spet poskrbele za pretep

Na včerajšnji prijateljski tekmi med Mariborom Pivovarno Laško in splitskim Hajdukom ob slovesu Stipeta Balajića so Viole spet poskrbele za incident.

Objavljeno
08. julij 2005 14.52
Varnostniki in policisti so poskrbeli za nasline navijače
Maribor - V prijateljski nogometni tekmi, ki je bila tudi uradno slovo Stipeta Balajića od dresa Maribora Pivovarne Laško, so se Mariborčani s hrvaškim prvakom Hajdukom v Ljudskem vrtu razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0). Goste je v 77. minuti v vodstvo popeljal Munhoz, v 88. minuti je izenačil Eterović.

Že pred tekmo so Mariborčani pokazali, koliko cenijo Balajića, Dalmatinca, ki je zaznamoval najboljše sezone vijoličastih, med drugim se je z njimi uvrstil tudi v ligo prvakov. Njegovo številko na dresu 19 so "upokojili" in je v prihodnosti ne bo več nosil nihče. Balajič je igrišče zapustil v 19. minuti.

Žal pa je prav ob odhodu z igrišča najbolj priljubljenega Hrvata v štajerski prestolnici prišlo do incidenta. Mariborski navijači (Viole) so preskočili ogrado, stekli na nasprotno stran in se spopadli s privrženci splitskega kluba (pred dnevi so se incidenti dogajali tudi ob prihodu Crvene zvezde). Huligane je pomirila šele policija.