Visok poraz Jeseničanov

Hokejisti Acroni Jesenic so v 38. krogu avstrijske hokejske lige Ebel visoko izgubili v gosteh pri Linzu z 1:6 (1:2, 0:3, 0:1).

Objavljeno
14. januar 2007 21.55
Posodobljeno
14. januar 2007 21.55
Hokejisti Acroni Jesenic so v 38. krogu avstrijske hokejske lige Ebel visoko izgubili v gosteh pri Linzu z 1:6 (1:2, 0:3, 0:1).

V zadnjih nekaj krogih sta sinočnja železarska tekmeca zbrala največ točk v ligi, zato so gledalci v železarskem mestu ob Donavi dvorano napolnili do zadnjega kotička, tokrat pa je bilo jeseniških hokejskih navdušencev le peščica. Domači navijači so od svojega moštva zahtevali zmago in njihovi ljubljenci so želje uslišali in izpolnili lažje od pričakovanj.

Jeseničani so pred odhodom v Linz sicer poudarjali, da je potrebno vzdržati uvodni nalet domačih, a je bilo že po petih minutah bolj ali manj jasno, kdo bo zmagovalec obračuna neposrednih tekmecev za končnico. Železarji z Jesenic so se na polovici prvega dela še vrnili v igro, a so bili domači tokrat precej boljši, kar so pokazali in dokazali v nadaljevanju. Železarji bodo zagotovo objokovali zamujeni priložnosti Foxa in Kranjca, domačim pa je zadetek ob številčni prednosti minuto pred prvim piskom sirene očitno vlil veliko nove energije za drugi del.

V njem so "črna krila" zares igrala na krilih, takšno igro pa so jim omogočili kar Gorenjci sami, saj je bilo lukenj v obrambi preveč. Igra gostov je bila nepovezana, pravih akcij ni bilo, domači pa so zadevali kot za stavo. Tudi "time out" trenerja Matjaža Kopitarja po četrtem zadetku ni pomagal in drugi zaporedni poraz v gosteh je bil že po dveh delih neizbežen.

Zadnji del se je sicer začel z Razingarjevim poskusom izza vrat in po njegovi reakciji z zadetkom, vendar ga glavni sodnik ni priznal. In tako o preobratu v nadaljevanju ni bilo ne duha ne sluha. Slovenski prvaki so imeli sicer nekaj več od igre, a bolj malo zrelih priložnosti za zadetek, domači pa so še enkrat sprejeli darilo jeseniške obrambe in že v 52. minuti odločili zmagovalca. Dva zaporedna poraza po nekaj uspehih sta železarjem zagotovo načela samozavest, zato bo prihajajoči teden, ob koncu katerega doma gostijo hokejiste iz prestolnice, še kako pomemben.