Visok poraz Jeseničanov

V današnjo tekmo je domače hokejiste vodila visoka zmaga v prejšnjem krogu proti Dunaju, Jeseničani pa so na tirolsko prišli s popotnico minimalnega poraza proti Salzburgu.

Objavljeno
28. januar 2007 21.45
Posodobljeno
28. januar 2007 21.48
Innsbruck - Hokejisti Acroni Jesenic so v 43. krogu avstrijske hokejske lige Ebel v gosteh z 1:7 (0:2, 0:1, 1:4) izgubili proti Innsbrucku.

V današnjo tekmo je domače hokejiste vodila visoka zmaga v prejšnjem krogu proti Dunaju z 8:2, Jeseničani pa so na tirolsko prišli s popotnico minimalnega poraza proti Salzburgu in všečno predstavo. Toda tekma se tudi to pot ni začela po jeseniškem okusu, kajti po vsega 19 sekundah je moral na klop za kaznovane kapetan Varl, a na srečo gostov domačini ob tej prednosti niso naredili praktično ničesar. Zato pa so imeli železarji v obdobju med 6. in 11. minuto vse niti igre v svojih rokah, trikrat številčno prednost, vendar se jim tokrat v dvoboju z izvrstnim Dalpiazom ni izšlo, za nameček pa so gostitelji prek Schwitzerja in Hansena v 14. oziroma 17. minuti dosegli dva gola.

Kljub temu se prednost dveh zadetkov ni zdela neulovljiva, kajti spomin na prejšnjo tekmo v Salzburgu je Jeseničane, tako kot tudi skupino 30 navijačev - večinoma Ultrasov -, navdajal z optimizmom. Avstrijski čuvaj mreže Dalpiaz je v vratih delal čudeže, tudi Gaber Glavič na strani gostov je nekajkrat pokazal vse svoje kvalitete, a zadetka za visokih 3:0 na polovici drugega dela ni mogel preprečiti. Za nameček so železarji v zadnji tretjini ostali še brez Marcela Rodmana, ki je po pisku sirene skočil v lase s Thomasom Auerjem, zavoljo česar je sledila "običajna" kazen - predčasna prha.

Zaradi izključitve Rodmana so morali Jeseničani v zadnji tretjini spremeniti prvi peterki železarjev, Razingar je tako zaigral v prvem, Remar pa v drugem napadu. Ko je po petih minutah zadnjega dela prvič na tekmi za gostujoče moštvo v polno zadel Rožič, so gostje bržkone upali na preobrat, a se je vse skupaj končalo po šestnajstih sekundah. Domači hokejisti so namreč zadeli za vnovične tri gole prednosti, nato pa se je železarska ladja začela le še potapljati in se v 54. minuti dokončno potopila, ko je bil dosežen tudi končni izid tekme - 7:1 za Innsbruck.