Visok poraz Slovenije v Ingolstadtu

Slovenska hokejska reprezentanca je v Ingolstadtu na prijateljski tekmi z 0:6 (0:1, 0:1, 0:4) izgubila proti Nemčiji. Zadnja tretjina je bila povsem v znamenju Nemcev.

Objavljeno
07. februar 2007 23.43
Po vseh težavah in zapletih v zadnjem tednu, ko dolgo ni bilo znano, v kakšni postavi bo Slovenija sploh odpotovala v Nemčijo, je bila ekipa kljub dovoljenju Jeseničanov za nastop njihovih igralcev nekoliko oslabljena. Obolela Dejana Varla in Anžeta Terlikarja sta zamenjala Sabahudin Kovačevič in Aleš Remar, namesto poškodovanega Uroša Peruzzija pa je priložnost med varovanci Teda Satorja dobil Milan Hafner.

Na tekmi so Slovenci začeli s strelom Tomaža Razingarja tik ob golu, domači pa so vzpostavili ravnotežje in ob premoči dveh igralcev na ledu tudi povedli, strelec je bil Michael Wolf. Razingar je 16. minuti zapravil še eno priložnost. V drugem delu je nekajkrat odlično posredoval slovenski vratar Gaber Glavič, ubranil je tudi nevaren strel Christopha Ullmanna. Nemci nato niso izkoristili štirih minut igre z igralcem več, Slovenci pa so na polovici tekme izpeljali lepo akcijo, ki pa je novinec v reprezentanci Igor Cvetek ni kronal z zadetkom. Neuspešna sta bila tudi Uroš Vidmar in Marcel Rodman, kazen pa je sledila štiri minute pred koncem tretjine z zadetkom Petra Ficala z igralcem več.

Zadnja tretjina je bila povsem v znamenju Nemcev. V 45. minuti je naprej še enkrat zadel Fical, 51 sekund kasneje pa še Sebastian Furchner. V 54. minuti je bila Slovenija spet brez dveh igralcev na ledu in sledil je nov gol domačih, svoj tretji gol na tekmi je dosegel Fical. Nemški selektor Uwe Krupp je po petem zadetku zamenjal vratarja in v vrata poslal Roberta Muellerja. Ta je uspešno nadaljeval delo Yourija Ziffzerja, saj je mrežo ohranil nedotaknjeno, piko na i pa je za Nemčijo postavil branilec Robert Dietrich.

Slovenski hokejisti bodo konec tedna nastopili še na turnirju Eurochallenge v Koebenhavnu, kjer se bodo pomerili z Dansko in Norveško.

* Dvorana Saturn, gledalcev 4000, sodniki Laengle, Hoeck, Tondera (vsi Nemčija).
* Strelci: 1:0 Wolf (Petermann, 12.), 2:0 Fical (Tripp, Polaczek, 36.), 3:0 Fical (Arendt, 45.), 4:0 Furchner (Hospelt, Polaczek, 45.), 5:0 Fical (Arendt, Ancicka, 54.), 6:0 Dietrich (Kink, Gogulla, 58.).
* Kazenske minute: Nemčija 12, Slovenija 22 minut.