Visoka zmaga Kraljev

Hokejisti iz mesta angelov so presenetljivo nadigrali gostitelje in na Floridi slavili z visokih 7:0.

Objavljeno
04. februar 2007 12.38
Anže Kopitar
Miami - V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na nedeljo odigrali 14 srečanj, najbolj presenetljiv pa je bil rezultat v Sunriseu na Floridi, kjer sta se pomerila Florida, moštvo, ki je eno najboljših v domači dvorani, in Los Angeles, ki se lahko "pohvali" z najslabšim izkupičkom v gosteh. Kljub statistiki, ki je napovedovala gladko zmago gostiteljev, so Kralji odločno stopili na floridski led in zmagali z visokih 7:0. Anže Kopitar je k zmagi prispeval podajo, Sean Burke pa je ubranil 40 strelov.

Junaki Burke, Frolov in Cammalleri

Junaki kraljevskega večera so bili na Floridi gostujoči vratar Burke ter napadalca Aleksander Frolov in Michael Cammalleri, ki sta dosegla po dva zadetka. Po en gol so dodali še Konstantin Puškarev, Dustin Brown in Jamie Lundmark. "Naša težava doslej ni bilo doseganje golov, večji problem nam predstavlja obramba. Tokrat nas je reševal odlični Burke," je dejal trener Kraljev Marc Crawford. Štiridesetletni vratar, ki je 38. v karieri ostal nepremagan, je bil nad svojo predstavo navdušen: "Ko gre tekma h koncu in ti gre dobro, misliš le še na to, kako ne prejeti gola. Če zmagaš s 7:1 ali 7:2, je to lepa zmaga, a ostati nepremagan je zares odlično."

Frolov je v letošnji sezoni dosegel že 28 golov, samo v zadnjih osmih tekmah je bil uspešen sedemkrat, Cammalleri pa je na nasprotnikov gol uspešno streljal 22-krat. Edini Slovenec v ligi NHL Anže Kopitar tokrat ni imel svojega dne. Na ledu je prebil nekaj manj kot 17 minut in le enkrat streljal na gol Panterjev, v statistiko pa vknjižil novo podajo.

Ostale tekme

Finski zvezdnik Vesa Toskala je postal prvi vratar San Joseja, ki mu je na eni tekmi uspelo doseči več kot eno podajo. A bolj kot dve podaji soigralcem je Finca, ki je, ko je še igral v Evropi, dosegel tudi gol za svoje moštvo, razveselilo 20 obramb, s katerimi je pripomogel k zmagi San Joseja nad Chicagom s 4:2. Toskala je bil sinoči le točko oddaljen od strelskega rekorda vratarjev v ligi NHL, a kljub temu mu, kot je dejal po tekmi, ni padlo na pamet, da bi poskušal streljati na prazen gol Chicaga v zadnjih sekundah srečanja.

V derbiju zahodne konference med Nashvillom in Anaheimom so bili boljši Plenilci, ki so Racmane odpravili s 3:0. Nashville in Anaheim se za prevlado na zahodu borita že nekaj sezon, Plenilci pa so Racmane premagali drugič zapored. Kako izenačeni sta moštvi, pove že podatek, da je to prva zmaga Plenilcev v rednem delu srečanja od 9. oktobra 2003. "Mislim, da sta si moštvi podobni v več podrobnostih. Tako eni kot drugi igralci so odlični drsalci, obe ekipi imata odlične vratarje ter napadalce, ki znajo zadeti," je dejal trener zmagovalcev Barry Trotz. Vratar Nashvilla Tomaš Vokoun je ubranil 36 strelov in tretjič v sezoni ter 19. v karieri mrežo ohranil nedotaknjeno.

Tekmo v Ottawi med Senatorji in Javorovimi listi so odločili kazenski streli, kjer so imeli več sreče gostje iz Toronta, ki so zmagali s 3:2. Boston je z golom Zdena Chare v drugi minuti podaljška po dodatnem delu igre s 4:3 premagal Carolino.

Preostali izidi:
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 2:0
Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 2:3
New Jersey Devils - Buffalo Sabres 3:2
Phoenix Coyotes - Minnesota Wild 0:1
Montreal Canadiens - New York Islanders 2:4
Atlanta Thrashers - Philadelphia Flyers 2:5
Tampa Bay Lightning - New York Rangers 3:2
St. Louis Blues - Dallas Stars 2:0
Calgary Flames - Vancouver Canucks 4:3