Vodilni ekipi NHL praznih rok doma

Obe najboljši ekipi severnoameriške hokejske lige NHL sta na petkovih tekmah morali priznati premoč tekmecem na domačem ledu. Buffalo pa je prvič po letu 2003 klonil proti Pittsburghu.

Objavljeno
06. januar 2007 11.50
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 2:4
Buffalo - Obe najboljši ekipi severnoameriške hokejske lige NHL sta na petkovih tekmah morali priznati premoč tekmecem na domačem ledu. Buffalo je prvič po letu 2003 klonil proti Pittsburghu, Anaheim pa je izgubil s Columbusom. V preostalih tekmah je Atlanta po podaljšku s 4:5 izgubila s Phoenixom, Chicago je doma s 3:8 klonil proti Nashvillu, Colorado je Tampo premagal s 4:2, Vancouver pa po podaljšku Edmonton s 3:2.

Pingvini so se z gostovanj v Buffalu prvič po več kot treh letih vrnili z zmago in prekinili tudi niz petih zaporednih porazov s tem moštvom. Poleg vratarja Marc-Andreja Fleuryja, ki je zbral 31 obramb, so se z zadetki za Pingvine izkazali še Jevgenij Malkin, Ryan Whitney, Jordan Staal in Dominic Moore. Za najboljše moštvo na Vzhodu sta bila uspešna le Derek Roy in Chris Drury, tako da je Buffalo šele drugič v tej sezoni izgubil drugo tekmo zapored.

Tudi v Kaliforniji so se morali sprijazniti s porazom najboljšega moštva na Zahodu. A še v 48. minuti tekme ni nič kazalo na to, da bi Racmani lahko doživeli polom: vodili so s 3:0, v golu pa so imeli razpoloženega Ilijo Brizgalova. Takrat pa je stvari v svoje roke prevzel Rostislav Klesla, dosegel dva gola, drugega v 57. minuti, sledil pa mu je še Frederik Modin, ki je v 58. minuti izid izenačil. Dobro minuto kasneje je bilo upov domačih konec, saj je Manny Malhotra dosegel četrti gol in Columbusu zagotovil pomembno zmago. "Voditi s 3:0 v svoji dvorani in nato izgubiti na takšen način, to je prava sramota," se je po tekmi pridušal domači zvezdnik Teemu Selanne, strelec zadnjega gola za poraženo ekipo. Prav Finec je imel v svojih rokah odločitev o morebitnem podaljšku, toda njegov kazenski strel 21 sekund pred koncem tekme je vratar Columbusa Fredrik Norrena ubranil.

Podoben preobrat je uspel tudi Kojotom, saj je ekipa iz Phoenixa nadoknadila zaostanek treh golov ter izsilila podaljšek v dvoboju z Atlanto, v dodatnem delu tekme pa je za moštvo iz Arizone v polno zadel Yanic Perreault. Edina tolažba za goste je bil strelsko prebujeni Marian Hossa, ki je po sedmih tekmah brez gola tokrat v polno zadel dvakrat. V Chicagu so se gostje iz Nashvilla poigrali z domačimi igralci in jim nasuli osem golov, Paul Kariya je ob golu še trikrat podal, Scott Hartnell pa je zadel dvakrat. V obračunu Colorada in Tampe so domači dvakrat povedli, gostje pa so tudi dvakrat izenačili, nato pa tretjega gola tekmecev, ko je bil uspešen Tyler Arnason, niso več znali izničiti. Za piko na i je pri Coloradu poskrbel Paul Stastny z zadetkom dve minuti pred koncem. Rekordne šeste zaporedne zmage v sezoni se so se veselili hokejisti Vancouvra. Za uspeh nad Edmontonom pa so potrebovali podaljšek, potem ko je za Edmonton izenačujoči gol v 58. minuti dosegel Petr Sykora. Mož odločitve v podaljšku je bil po minuti in pol Matt Cooke.