Vojna za Cristiana Ronalda

Španski nogometni prvoligaš Real Madrid in portugalska nogometna zveza sta se spustila v pravo vojno glede zvezdnika Cristiana Ronalda. Portugalci želijo, da bi njihov kapetan kljub poškodbi zaigral v kvalifikacijah za SP proti BiH.

Objavljeno
09. november 2009 12.06
P. Z./STA
P. Z./STA
Lizbona, Madrid - Spor je sprožila nedeljska objava portugalskega selektorja Carlosa Queiroza, da je Ronalda vpoklical za dodatne kvalifikacije za SP 2010 proti BiH, in da bo zagotovo zaigral, pa čeprav le za nekaj minut.

V Ronaldovem klubu Realu so bili danes besni nad to potezo, saj menijo, da njegov poškodovani desni gleženj potrebuje še vsaj dva tedna počitka, preden se bo Portugalec lahko vrnil na igrišča. Pri kraljevem klubu ga skušajo povsem pozdraviti do 29. novembra, ko bo na stadionu Camp Nou na sporedu el clasico proti Barci, za katero Real ta čas v španskem prvenstvu zaostaja za točko.

Bojijo se, da bo igranje v dresu z državnim grbom proti reprezentanci BiH le še poslabšalo njegovo poškodbo, zato skušajo nogometaša na vsak način zadržati v Madridu. Medtem pa Portugalci ne verjamejo, da gre za tako resno poškodbo in želijo, da bi njihovega zvezdnika pregledali še domači zdravniki.

Tako se je najdražji nogometaš sveta - Real je za Ronalda junija Manchester Unitedu odštel 94 milijonov evrov - znašel med dvema ognjema, razplet oziroma kdo bo močnejši v tem sporu, pa bo znan v nekaj dneh. Portugalska bo namreč svojo vstopnico za svetovno prvenstvo 2010 v Južnoafriški republiki lovila 14. in 18. novembra.