Vprašljiv nastop Gorze na uvodu v Söldnu

Pred začetkom nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju so v slovenskem moškem taboru kljub poškodbam optimistični. Najboljši veleslalomist Aleš Gorza ima že dlje časa težave s hrbtom, zato je njegov nastop vprašljiv.

Objavljeno
19. oktober 2009 18.28
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Ljubljana - Zanesljivi udeleženec je Janez Jazbec. Za dva smučarja, Bernarda Vajdiča in Aleka Glebova, je začetek sezone povsem izgubljen, s poškodovanim hrbtom ima težave Gorza, ki pa vseeno še ni vrgel puške v koruzo, saj želi nastopiti v Söldnu, če bo hrbet to dopuščal.

Vodja moških reprezentanc Urban Planinšek kljub poškodovanim trem smučarjem pred novo sezono ni črnogled. "Fantje so delali trdo, imeli so odlične kondicijske priprave. V zadnjih desetih dnevih nismo imeli optimalnih pogojev, a udarne priprave v Argentini in Čilu so bile vrhunske in smo že na koncu teh priprav bili pripravljeni za tekmovanja," je nanizal Planinšek. Glede Vajdiča, ki uspešno okreva po operacije diskus hernije, je glavni trener optimističen in pričakuje, da bo januarja lahko že v vrhunski formi. Poškodbe sta že sanirala preostala slalomista Mitja Dragšič in Mitja Valenčič.

"Če bo Gorza pripravljen, bo nastopil na prvi tekmi. V Sölden gre Janez Jazbec, za tretjega pa bomo povedali po sredinem treningu," je pred uvodno tekmo razkril načrte Planinšek. Sölden do zdaj za Slovence ni bil kaj prida uspešen, kar zadeva celotno sezono pa je Planinšek optimističen. Možnosti, da bi Gorza nastopil v Söldnu, so majhne, zato Planinšek računa nanj v nadaljevanju sezone, najprej na tekmi v Beaver Creeku. Jazbec se do zdaj v svetovnem pokalu še ni uvrstil med trideseterico najboljših.

Prvo veleslalomsko violino v reprezentanci Gorzo pestijo težave z diskus hernijo na dveh ravneh in povsem obrabljenim fasetnim sklepom, kar mu povzroča neznosne bolečine, ki so jih za zdaj toliko sanirali, da lahko trenira. "V tem trenutku je moje počutje dobro, hrbet me ne boli, kar je najbolj pomembno. Toda možnosti, da bom v nedeljo nastopil, so polovične. Tekma v Söldnu je ena najtežjih, pogoji so najtežji, podlaga je precej trda... Drugače pa bo tekem še dovolj in do decembra pričakujem, da bom že popolnoma konkurenčen in v formi, v kakršni sem si želel biti že v tem trenutku; torej stari dobri Aleš," je dejal Gorza.

Za smukače je do starta sezone še en mesec. Za Jermanom so izvrstne priprave in pričakuje, da bo v prihajajoči sezoni dal svoj maksimum in da se bo odvijala tako, kot so načrtovali.

"Tekma v Söldnu prihaja kakšen dan prehitro. A za vse ostale, torej za tiste, ki bodo sezono začeli v Leviju in Lake Louisu, je še dovolj časa za kakovostno pripravo," je poudaril vodja moške ekipe Planinšek.