Vragi odpustili trenerja

V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na torek odigrali le eno srečanje, v katerem je Blues iz St. Louisa s 4:2 premagal Zvezde iz Dallasa.

Objavljeno
03. april 2007 11.18
St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 1:4
New Jersey – V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na torek odigrali le eno srečanje, v katerem je Blues iz St. Louisa s 4:2 premagal Zvezde iz Dallasa. Bolj napeto pa je bilo izven ledenih ploskev, saj je vodilno moštvo atlantske skupine New Jersey Devils tri tekme pred koncem rednega dela sezone odpustilo trenerja Claudea Juliena.

Za takšno potezo se je odločil direktor moštva Lou Lamoriello, ki bo po odhodu Juliena tudi vodil Vrage. Lamoriello se je iz pisarne ob ledeno ploskev preselil že decembra 2005, ko je z mesta prvega trenerja odstopil Larry Robinson, direktor kluba pa je nato moštvo popeljal do prvega mesta v atlantski skupini. V nadaljevanju so nato Vragi v prvem krogu končnice izločili newyorške Rangerje, nato pa izgubili proti kasnejšim prvakom lige Carolini Hurricanes.

Lamoriello je Juliena izbral za trenerja junija lani in bil z njim zadovoljen, saj so Vragi v dosedanjem delu lige prejeli le 195 golov, zmagali na 47 tekmah od 79 in slavili na štirih od zadnjih petih tekem. A direktor moštva je prepričan, da so v klubu pred zadnjim delom prvenstva potrebne spremembe. Tudi to ni pri njem nič novega, saj je v sezoni 1999/2000 prav tako tik pred koncem odpustil trenerja Robbieja Ftoreka in na njegovo mesto postavil Robinsona, ki je nato Vrage popeljal do naslova prvakov lige.

V senci dogajanja v New Jerseyju je St. Louis v Dallasu premagal Zvezde, ki so tako končale niz štirih zaporednih zmag. Za Blues so gole dosegli Lee Stemniak dva ter Glen Metropolit in Doug Weight, Curtis Sanford pa je ubranil 28 strelov na svoj gol. Za Zvezde sta gola dosegla Mike Ribeiro in Brenden Morrow.

St. Louis, ki je v tej sezoni že izpadel iz boja za uvrstitev v končnico, je v četrtem dvoboju teh dveh ekip v letošnji sezoni že tretjič premagal Dallas, ki se je s trenutno šestim mestom v zahodni konferenci že uvrstil med 16 najboljših moštev lige, ki se bodo pomerila za Stanleyjev pokal. Dallas ima le štiri točke manj od v pacifiški skupini vodilnega Anaheima in v zadnjih treh srečanjih še lahko osvoji prvo mesto v skupini.