Vrata končnice še bolj odprta

V 54. krogu lige Ebel so hokejisti Acroni Jesenic doma s 5:2 (2:1, 1:0, 2:1) premagali Liwest Linz in se tako približali uvrstitvi med najboljše štiri moštva, ki se bodo uvrstila v končnico prvenstva.

Objavljeno
09. marec 2007 22.23
Acroni Jesenice - Black Wings Linz
Jesenice - V 54. krogu lige Ebel so hokejisti Acroni Jesenic doma s 5:2 (2:1, 1:0, 2:1) premagali Liwest Linz in se tako približali uvrstitvi med najboljše štiri moštva, ki se bodo uvrstila v končnico prvenstva.

Da gre vnovič za zelo pomembno tekmo, so vnovič dokazali jeseniški navijači, ki so še enkrat napolnili jeseniški hokejski hram in s tem napovedali, da bodo šesti igralec "železarjev". In tudi tokrat, kar je na zadnjih tekmah v dvorani Podmežakla v navadi, je uvodni plošček pripadel vrhunskemu športniku, tokrat je ta čast pripadla slovenskemu šprinterju Maticu Osovnikarju.

Na žalost domačih navijačev (tudi goste je spodbujalo nekaj navdušencev iz Linza) je uvodni gol na tekmi pripadel gostom, ki so izkoristili prvo številčno prednost, kar pa hokejistov Acronija ni zmedlo. Igrali so svojo igro, nizali priložnosti in v 16. minuti po super podaji Tomaža Vnuka Tomiju Hafnerju izid izenačili. Ko pa je minuto pred koncem prvega dela ob igralcu več z natančnim strelom zadel še David Rodman, se je v dvorani dihalo precej lažje.

Gostom se je v drugem delu že po minuti in pol nasmihalo izenačenje, saj so debelo minuto igrali z dvema igralcema več, toda mreža imenitnega Gabra Glaviča se ni zatresla. Polne roke dela je imel tudi vratar Linza Patricka Machreich, ki pa je moral kloniti po super akciji prvega napada ob igralcu več, strelec pa je bil ponovno mlajši Rodman.

Na krilih navijačev pa Gorenjci niso zatajili niti v zadnjem delu. Igrali so izredno disciplinirano, predvsem pa požrtvovalno in ko je v polno z igralcem manj zadel Pare, je bila zmaga že zelo blizu. Toda gostje se še niso vdali v usodo in si ustvarili nekaj lepih priložnosti, eno izmed njih pa so tudi izkoristili. Za zasuk jim je zmanjkalo časa, tako da sta točki zasluženo ostali v domačem hramu, s tem pa so se vrata končnice še bolj odprla. V soboto "železarje" čaka izredno težko gostovanje pri vodilnemu Salzburgu. Če bi železarjem pri vodilnem moštvu uspel veliki met, bi si že v nedeljo zagotovili nastop v polfinalu, sicer pa bo odločitev padla v torek na Jesenicah, ko v goste prihaja najresnejši konkurent za četrto mesto, Dunaj.

* Dvorana Podmežakla, gledalcev 4000, sodniki: Tschebull, Erd, Wohlmuth (vsi Avstrija).
* Strelci: 0:1 Baumgartner (Lukas, Hohenberger, 5.), 1:1 Hafner (Vnuk, 16.), 2:1 D. Rodman (M. Rodman, Fox, 19.), 3:1 D. Rodman (Fox, 36.), 4:1 Pare (Fox, Robar, 48.), 4:2 Perthaler (Divis, Groleau, 54.), 5:2 Fox (Glavič, 59.).
* Kazenske minute: Acroni Jesenice 16, Liwest Linz 18.