Vroči Kojoti

V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo na sporedu pet tekem: Phoenix je slavil v Washingtonu, Colorado v Nashvillu, Atlanta pa je po podaljšku zmagala v Ottawi.

Objavljeno
02. januar 2007 11.47
Colorado Avalanche : St. Louis Blues - 4:1
Washington - V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo na sporedu pet tekem: Phoenix je slavil v Washingtonu s 3:2, Colorado v Nashvillu s 5:3, Atlanta pa je po podaljšku zmagala v Ottawi s 3:2. Bufallo je na domačem ledu ugnal New York Islanders s 3:1, Toronto pa Boston s 5:1.

Kojoti so dosegli tretjo zaporedno zmago, tako da so na zadnje mesto v pacifiški skupini potisnili Kopitarjeve Kralje. V ameriški prestolnici so vse tri gole dosegli v prvi tretjini. Owen Nolan, Keith Ballard in Shane Doan so se vpisali med strelce, v ekipi iz Arizone pa se je izkazal tudi vratar Mikael Tellqvis s 30 obrambami. Washington je znova igral porazno z igralcem več na ledu, iz sedmih tovrstnih poskusov je dosegel le zadetek.

Strelec dveh golov Wojtek Wolski in legendarni Joe Sakic s tremi podajami sta bila junaka zmage Coloradove zmage v centru ameriške podeželske glasbe - Nashvillu, med strelce pa so se vpisali še Milan Hejduk, Andrew Brunette in Ossi Vaananen. Junak dvoboja v Ottawi je bil Slava Kozlov, ki je v drugi minuti podaljška dosegel zmagoviti gol za Atlanto. Levje zasluge za zmago si lasti Slovak Marian Hossa, ki je aktivno sodeloval pri vseh treh golih za ekipo iz olimpijskega mesta.

V Buffalu je blestel domači vratar Ryan Miller, ki je zaustavil 29 tekmečevih strelov, rusko desno krilo Maksim Afinogenov pa je za zmago s 3:1 prispeval gol in podajo. Za domače moštvo sta zadela še Paul Gaustad in Jochen Hecht, v gostujoči ekipi pa se je med strelce vpisal le Jason Blake.

Najbolj prepričljivo zmago na severnoameriških ledenih ploskvah je dosegel kanadski Toronto, ki je v derbiju začelja severnovzhodne skupine ugnal Boston s 5:1. Neuničljivi Šved Mats Sundin je bil z dvema goloma in podajo najbolj učinkovit mož domačega moštva, prvi gol v ligi NHL pa je dosegel tudi njegov soigralec Kris Newbury. V domači ekipi sta zadela še Hal Gill in Jeff O'Neil, pri kosmatincih pa slovaški branilec Zdeno Chara.