Vsi dopinški testi na SP doslej negativni

Protidopinški strokovnjaki so pregledali tudi vzorce urina pri deveterici športnikov, ki zaradi povečanega hemoglobina v krvi iz varnostnih razlogov ni smela nastopati in ugotovili, da so negativni.

Objavljeno
28. februar 2007 14.50
Antidopinška komisija
Saporo - Vsi dopinški testi na svetovnem prvenstvu nordijskih smučarjev v Saporu na Japonskem še naprej ostajajo negativni, je v sredo sporočila Mednarodna smučarska zveza (FIS). Protidopinški strokovnjaki so pregledali tudi vzorce urina pri deveterici športnikov, ki zaradi povečanega hemoglobina v krvi iz varnostnih razlogov ni smela nastopati in ugotovili, da si nihče ni pomagal s prepovedanimi poživili.

FIS je pri nordijskih kombinatorcih Konstantinu Voroninu, Dimitriju Matvejevu (oba Rusija) in Jochenu Stroblu (Italija) ter pri smučarjih tekačih Alenu Abramoviču (Hrvaška), Sergeju Dolidoviču (Belorusija), Retu Burgemeistru (Švica), Jaaku Maeju (Estonija), olimpijskem prvaku Jevgeniju Dementjevu in Nikolaju Pankratovu (oba Rusija) ugotovila vrednosti nad zgornjo mejo 17,0. Vsi športniki so morali nato oddati še vzorce urina, ki so bili negativni, po petdnevnem varnostnem suspenzu pa so pri omenjenih športnikih še enkrat pregledali kri in ugotovili, da na SP lahko spet nastopajo