Vsi pričakujejo lahko delo

Čeprav so takšne, vnaprej vpisane točke največja nevarnost, jim pri Heliosu še na misel ne pride, da bi ob gostovanju Splita – daleč najslabšega v ligi NLB – na domžalskem parketu zapravili priložnost.

Objavljeno
17. marec 2007 08.30
Ljubljana – Čeprav so takšne, vnaprej vpisane točke največja nevarnost, jim pri Heliosu še na misel ne pride, da bi ob gostovanju Splita – daleč najslabšega v ligi NLB – na domžalskem parketu zapravili priložnost. Dolg niz 20 zaporednih porazov pač Dalmatince avtomatsko postavlja v vlogo popolnoma podrejenega moštva, tekma sredi sobotnega popoldneva (15.30) pa gostom, vajenim popoldanskega počitka, tudi ne bi smela ustrezati, bi se znali pošaliti poznavalci pregovorne dalmatinske lenobnosti. Geoplin Slovan čaka veliko težje delo, saj gostuje pri četrtouvrščenemu Hemofarmu.

Helios – Split (15.30): Na Daria Krejića trener Heliosa Memi Bečirovič še ne računa, po zlomu nosu njegovo vrnitev na parket napoveduje za prihodnji vikend, a njegova odsotnost tokrat niti ne bo odločilna. »Fante ves čas opozarjam, da želim čim bolj resen pristop, mi nimamo tako kakovostne igralske zasedbe, da bi lahko koga podcenjevali, pa čeprav je to Split. Njegovo zmago nad Zagrebom v DP sredi tedna moramo vzeti kot resno opozorilo, očitno se dviga v formi, čeprav vsi igralci iz DP v ligi NLB ne morejo igrati. Je pa res, da moramo dobiti ta dvoboj in prispevati dodaten drobec k slovenskemu izkupičku. Od vloge favorita ne bežimo,« trdi Bečirovič. V Domžalah se sicer ob izteku roka za registracijo igralcev za nadaljevanje DP niso odločili za noben nakup.

Več o tem v tiskanem Delu.