Vsi štirje slovenski skakalci na tekmo

Najboljši med kvalifikanti je bil Avstrijec Arthur Pauli (138), najdaljšo daljavo kvalifikacij (139,5) je postavil Poljak Adam Malysz, Jernej Damjan na desetem mestu.

Objavljeno
06. februar 2007 21.40
Skoki
Klingenthal - Na sredini 16. tekmi sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v nemškem Klingenthalu, ki je nadomestil eno od odpadlih tekem v češkem Harrachovu, bodo nastopili vsi štirje slovenski skakalci. Najboljši med njimi je bil Jernej Damjan (127 m), ki je imel deseto daljavo med kvalifikanti, Primož Pikl (125,5) 16., Rok Urbanc (119) 38. in Robert Kranjec (117) 39. Najboljši med kvalifikanti je bil Avstrijec Arthur Pauli (138), najdaljšo daljavo kvalifikacij (139,5) pa je postavil z dvema zmagama junak minulega vikenda v Neustadtu, Poljak Adam Malysz.

Potem ko so najboljši slovenski skakalci to zimo minuli konec tedna tekmi svetovnega pokala v Titisee-Neustadtu izpustili in se raje na nadaljevanje sezone pripravljali doma, v Kranju, so se vsi štirje skozi današnje kvalifikacije uvrstili na tekmo.

"Fantje so nedvomno pokazali tehnično malo boljše skoke kot prej, vendar vsi brez izjeme skačejo tako v krču, tako zategnjeno, da nas čaka še veliko dela. Če bi bili malo bolj sproščeni, bi jih ob tehnično istih poskusih odneslo tistih pet, šest metrov več, pa bi bili med najboljšimi," je kvalifikacijske nastope Slovencev iz Klingenthala ocenil trener Gorazd Pogorelčnik.

"Jutri bi bil že zelo zadovoljen, če bi fantje skakali vsaj malce bolj sproščeno. Če se eden prebije med 15, pa morda eden do dva do točk, bi bilo to ta trenutek že dobro," je dejal Pogorelčnik, ki ima tudi vesti iz domovine o zdravstvenem stanju obolelih Roka Benkoviča in Petra Žonte: "Za zdaj je že jasno, da se nam Rok v četrtek za zadnji dve tekmi svetovnega pokala v Willingenu pred svetovnim prvenstvom ne bo mogel pridružiti, saj je imel še danes zelo visoko vročino. Možnost obstaja, da se nam v četrtek pridruži Peter, če se bo le bolje počutil in bo zdrav."

Sredina tekma v Klingenthalu se bo začela s poskusno serijo ob 15. uri, uro pozneje pa je na sporedu prva serija.