Vujačič boljši od Bryanta

Svojih "pet minut" je na pripravljalni tekmi dobro izkoristil Mariborčan Vujačič. Na parketu je preživel več kot 33. minut ter v tem času dosegel tri trojke od šestih poskusov ter skupno zbral 18 točk, tri skoke, tri asistence in štiri ukradene žoge.

Objavljeno
24. oktober 2009 12.21
Ba.P./STA
Ba.P./STA
San Diego - V ligi NBA je prav vse pripravljeno za začetek nove sezone, ko se bo začelo zares. V noči na soboto so moštva odigrale še zadnje pripravljalne tekme. Na parket so se odpravili tudi aktualni prvaki Lakersi, ki pa so v San Diegu izgubili proti Nuggetsom. Najboljši Jezernik je bil Mariborčan Saša Vujačič z 18 točkami. Od najboljših košarkarjev minule sezone Los Angeles Lakers so bili na finalni tekmi pripravljalnega obdobja boljši Denverčani s 119:105. Največji zvezdniki v vrsti Jezernikov tokrat niso dali vse od sebe in jih je trener Phil Jakcson pred uvodnimi dvoboji rednega dela nove sezone raje pustil na klopi ter v ogenj poslal rezervo. Kobe Bryant je tako vpisal zanj zelo skromnih šest točk, pod obroče pa se nista odpravila niti španski reprezentant Pau Gasol in Andrew Bynum, oba sta poškodovana.

Svojih "pet minut" je dobro izkoristil Mariborčan Vujačič. Na parketu je preživel več kot 33. minut ter v tem času dosegel tri trojke od šestih poskusov ter skupno zbral 18 točk, tri skoke, tri asistence in štiri ukradene žoge. Najboljši strelec večera je bil novinec Ty Lawson, ki je za Nuggets dosegel 29 točk, šest asistenc in pet ukradenih žog. Tudi košarkarji Denverja so nastopili brez nekaterih največjih zvezd. Prost večer sta dobila Carmelo Anthony in Chauncey Billups.

Rašo Nesterovič je s svojimi Toronto Raptors izgubil z 90:98 proti košarkarjem Minnesota Timberwolves. Rašo je v 19. minutah na parketu v statistiko tekme vpisal šest točk, tri skoke in asistenco.

Primož Brezec
s Philadelphio je moral priznati premoč košarkarjem New Jersey Nets (88:110). Brezec je dal en koš in skok v skoraj 12. minutah na tekmi.

Pod obročema je zaigral še en Slovenec. Beno Udrih je s Sacramento Kings klonil proti ekipi Utah Jazz s 85:95. Udrih je v statistiko dvoboja vpisal točko, dve asistenci in dva skoka v nekaj več kot 15. minutah na tekmi.

Prvenstvo severnoameriške profesionalne košarkarske lige se bo začelo v torek, 27. oktobra.