Vujačič: Na KZS politika in skriti motivi!

Košarkar severnoameriškega moštva Los Angeles Lakers Saša Vujačić je na svoji spletni strani podal svoje videnje zadnjih dogodkov, ko se je moral pred EP posloviti od slovenske reprezentance.

Objavljeno
28. avgust 2009 14.15
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - Košarkar Saša Vujačič se čuti prizadetega: "Vse, kar sem si želel, je bil pošten in korekten odnos, a tisto, s čimer sem bil soočen, so bili politika in skriti motivi."

Uradno pojasnilo vodstva slovenske košarkarske reprezentance se je glasilo, da Vujačić ob dolgi odsotnosti s priprav zavoljo poškodbe kolena nikakor ni mogel ujeti pravega ritma in forme. Vendar pa košarkar prvakov severnoameriške košarkarske lige NBA podaja nekoliko drugačno sliko, saj poudarja, da je bil motiviran in pripravljen igrati v majici slovenske reprezentance.

"V ponedeljek, 24. avgusta, sem ob približno desetih dopoldan prejel sms sporočilo od glavnega trenerja Jureta Zdovca, da želi govoriti z mano še pred sestankom z igralci. Povedal mi je, da moja noga ni v redu in da zaostajam za soigralci. Dodal je še, da sem izgubil stik z ekipo, potem ko sem zaradi rehabilitacije za nekaj časa zapustil reprezentanco in da me ne želi v reprezentanci," je poudaril Mariborčan.

Za Vujačića je bila to, kot je zapisal, zelo neprijetna novica, še zlasti, ker v košarki in NBA obstaja nenapisano pravilo, da igralci ne smejo izgubiti položaja zaradi poškodbe, na katero nimajo vpliva. "Zelo sem bil ponosen, da sem lahko zaigral za mojo domovino, a me je nato zelo prizadelo, ko mi je bilo rečeno, da ne morem zaigrati za reprezentanco, še zlasti zaradi takšnega razloga, na katerega nisem mogel vplivati," je zapisal Vujačić na svoji spletni strani. "Ob koncu dneva je bilo moje srce polno žalosti in jeze, a zdaj je napočil čas, da se vrnem nazaj na delo in pomagam Jezernikom osvojiti naslednji prstan v letu 2010," je še poslal sporočilo svojim navijačem onkraj luže.

V daljši izjavi je še poudaril, da je sprejel povabilo, da bi zaigral za slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu po zagotovilih, da so se stvari pri vodenju moštva spremenile. "V domovino sem dopotoval zdrav ter pripravljen delati po njihovem programu in metodah. Vendar pa sem že prvi dan priprav na Rogli spoznal, da je usposabljanje nerazumno pretirano in neobčutljivo na preprečitev poškodb," je poudaril Vujačić in popisal vse težave, ki jih je imel tako z bolečinami v kolenih, čeprav s koleni pred prihodom v Slovenijo ni imel težav, ter dolgim iskanjem ustrezne terapije na lastno pest, po kateri se je počutil znova odlično in je bil pripravljen zaigrati za reprezentanco.