Vujačič, Nesterovič in Slokar ostali praznih rok

V košarkarski ligi NBA sta bili na sporedu dve tekmi, predstavili pa so se trije slovenski košarkarji. Phoenix je v dvoboju s Torontom dosegel petnajsto zaporedno zmago, kar je nov klubski rekord in drugi najboljši izkupiček v zgodovini NBA.

Objavljeno
20. december 2006 11.30
Phoenix Suns - Toronto Raptors 115:98
Phoenix - V košarkarski ligi NBA sta bili na sporedu dve tekmi, predstavili pa so se trije slovenski košarkarji. Los Angeles Lakers, za katerega nastopa Saša Vujačič, je izgubil v Chicagu z 89:94, naš branilec pa je v devetih minutah dosegel pet točk za Jezernike. Kanadski Toronto je gostoval v Phoenixu in izgubil z 98:115. Radoslav Nesterovič je v 18 minutah dosegel osem točk in pet skokov, Uroš Slokar pa v dveh minutah dve točki za Roparje.

Phoenix je v dvoboju s Torontom dosegel petnajsto zaporedno zmago, kar je nov klubski rekord in drugi najboljši izkupiček v zgodovini NBA. Na prvem mestu so igralci LA Lakersov, ki so od 4. februarja do 13. marca leta 2000 nanizali devetnajst zaporednih zmag. Najbolj učinkovit igralec dvoboja je bil Amare Stoudemire, ki je dosegel 28 točk in 10 skokov, kanadski organizator igre Steve Nash pa je igral le prve tri četrtine in v tem času dosegel 10 točk in 15 podaj. V kanadski ekipi je bil najbolj strelsko razpoložen T.J. Ford z 19 točkami, glavna zvezda letošnjega nabora Italijan Andrea Bargnani pa je dosegel točko manj.

V zadnjem času odlično pripravljenost kažejo tudi igralci iz vetrovnega mesta, saj so na zadnjih trinajstih tekmah dosegli dvanajsto zmago, njihova zadnja žrtev pa so bili tekmeci iz Los Angelesa. Prvo ime dvoboja je bil Luol Deng s 23 točkami, v razburljivem dvoboju pa je piko na i za končno zmago 10,9 sekunde pred dvobojem postavil Ben Gordon, ki je zadel dva prosta meta. V kalifornijski ekipi se je veliko pričakovalo od prvega zvezdnika Kobeja Bryanta, ki je na zadnjih dveh tekmah dosegel kar 98 točk, v Chicago pa "skromnih" 19 s poraznim metom iz igre - 6:19.