Vujačić uspešen, Jezerniki ne

V noči na sredo je od Slovencev je v dresu Los Angeles Lakers nastopil le Saša Vujačić, ki je igral 17 minut, dosegel 11 točk, skok, dve podaji in ukradel dve žogi, a je moral z Jezerniki priznati premoč Memphisu.

Objavljeno
28. marec 2007 11.39
New Orleans Hornets - Dallas Mavericks
New York - V severnoameriški košarkarski ligi NBA so v noči na sredo odigrali štiri srečanja, na vseh pa so se zmage veselili gostujoči košarkarji. Od Slovencev je bil na parketu z Los Angelesom le Saša Vujačić, ki je igral 17 minut, dosegel 11 točk, skok, dve podaji in ukradel dve žogi, a je moral z Jezerniki s 86:88 priznati premoč Memphisu.

Kobe Bryant je iz igre metal 7-26

Če se je s svojim izkupičkom izkazal Vujačić, pa se je ob porazu z najslabšim moštvom lige ravno nasprotno zgodilo zvezdniku Jezernikov Kobeju Bryantu. Bryant je na petih tekmah zapored dosegel vsaj 40 točk, v prvih štirih celo vsaj 50, tokrat pa je ob metu iz igre 7-26 dosegel vsega 23 točk. Pri Grizlijih sta blestela novinca Tarence Kinsey in Rudy Gay. Kinsey je dosegel 24 točk, pet v zadnji minuti, Gay pa je k presenetljivi zmagi prispeval 20 točk in 12 skokov. Junior Harrington je za Memphis, ki se lahko "pohvali" z najslabšim izkupičkom 18 zmag ob 54 porazih, dosegel 13 točk, osem skokov in osem podaj, Pau Gasol pa je dodal deset točk, 16 skokov in sedem podaj. Za Jezernike je Luke Walton dosegel 15 točk, Smush Parker jih je dodal 14, Lamar Odom pa 16 skokov in 11 podaj ob treh točkah.

Seattle je premagal Minnesoto

V Minneapolisu je Rashard Lewis k zmagi Seattla nad Minnesoto prispeval 35 točk, od tega jih je kar 21 dosegel v zadnji četrtini, Earl Watson pa je dosegel rekord kariere, 24 točk. Kevinu Garnetu je skoraj uspel trojni dvojček, saj je v statistiko vpisal 20 točk, 12 skokov in devet podaj. Najboljši strelec gostiteljev je bil z 21 točkami Ricky Davis.

New Orleans Hornets so postavili absolutni rekord


New Orleans Hornets so še 21. zapored izgubili proti Dallasu, kar je rekord kateregakoli moštva v ligah NBA, NFL, NHL in MLB. Josh Howard je dosegel 25 točk in deset skokov, Devin Harris je dodal 14 točk in tri skoke, nerazpoložen pa je bil Dirk Nowitzki, ki je dosegel le 15 točk in tri skoke.

LeBron zaslužen za zmago Clevelanda nad Indiano

Za zmago Clevelanda nad Indiano je najbolj zaslužen LeBron James, ki je dosegel 26 točk, sedem skokov in šest podaj, Zydrunas Ilgauskas pa je v statistiko vpisal 23 točk, štiri skoke, dve podaji in dve blokadi. Najboljši strelec poražene Indiane je bil z 32 točkami Jermaine O'Neal.

Jorge Garbajosa bo izpustil septembrsko evropsko prvenstvo


Španski košarkarski reprezentant Jorge Garbajosa, sicer tudi soigralec Radoslava Nesterovića in Uroša Slokarja pri Torontu, bo skoraj zagotovo izpustil septembrsko evropsko prvenstvo, saj so mu zdravniki "predpisali" šest mesecev počitka, potem ko si je na ponedeljkovi tekmi proti Bostonu poškodoval gleženj in bo moral na operacijo. Devetindvajsetletni novinec v najmočnejši ligi, ki je pred tem 11 sezon uspešno nastopal v Evropi, je že drugi novinec Toronta, ki je predčasno končal sezono. Prejšnji teden je namreč svojo uvodno sezono zaradi poškodbe prisilno končal Italijan Andrea Bargnani.

Izidi košarkarske lige NBA

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 94:105
Minnesota Timberwolves - Seattle SuperSonics 106:114
New Orleans Hornets - Dallas Mavericks 89:105
Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 86:88
(Saša Vujačič 17 minut, 11 točk, skok, 2 podaji za L.A. Lakers)