Wasilewskega ne bo v Maribor

Poljska nogometna reprezentanca bo kvalifikacijsko tekmo za nastop na SP v Mariboru proti Sloveniji igrala brez Marcina Wasilewskega. Branilec bruseljskega Anderlechta se je namreč težje poškodoval.

Objavljeno
31. avgust 2009 10.44
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Bruselj - Poljska nogometna reprezentanca bo 9. septembra v kvalifikacijski tekmi za nastop na SP v Mariboru proti Sloveniji igrala brez Marcina Wasilewskega. Branilec bruseljskega Anderlechta se je na derbiju belgijskega prvenstva proti Standardu (1:1) namreč težje poškodoval. Hud dvojni zlom noge zanj pomeni konec sezone.

Wasilewski se je poškodovan v dvoboju z Axlom Witslom, ki je bil po tem, ko je videl kaj se je zgodilo, šokiran. "Nesrečen sem. Oba sva stekla za žogo, nad Wasilewskim nisem nameraval storiti prekrška. Nisem grob igralec, ne igram nogometa tako, da lomim noge," je po nesrečnem dogodku dejal Witsel.

Na isti tekmi je Anderlecht za dalj časa ostal tudi brez češkega reprezentanta (tudi Češka se s Slovenijo bori v isti kvalifikacijski skupini za SP) Jana Polaka. Čeh si je poškodoval kolenske vezi.