Wozniacki: Čeprav nisem več številka ena, še vedno sije sonce

Danska tenisačica Caroline Wozniacki je pred dnevi izgubila prvo mesto na lestvici WTA, ki ga sedaj zaseda Belgijka Kim Clijsters, a zaradi tega ni prav nič slabe volje. Kot pravi simpatična Danka, skuša na to gledati čim bolj pozitivno in iskati nove možnosti za preboj na sam vrh, saj »zunaj še vedno sije sonce«.

Objavljeno
15. februar 2011 10.47
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Clijstersova je pravzaprav povsem zasluženo postala številka ena svetovnega tenisa, saj je dobila zadnja dva turnirja za grand slam in tako potrdila svojo izjemno formo. Tudi na nedavnem WTA turnirju Premier v Parizu se je prebila v finale, kjer pa jo je malce presenetljivo ugnala Čehinja Petra Kvitova (6:4, 6:3).

Na nasprotni strani je Caroline Wozniacki na lestvici WTA spolzela na drugo mesto, kar pa ji ne povzroča preveč sivih las, ampak ji očitno celo koristi. »Sedaj mi vsaj ne bo treba odgovarjatni na eno in isto vprašanje: Kakšen je biti občutek številka ena, kljub temu, da ti ni uspelo osvojiti nobenega grand slama?,« je novo razvrstitev na lestvici WTA komentirala Danka.

»Sedaj, ko sem številka dve, ne čutim nobene razlike. Sonce še vedno sije, igram enako kot prej, saj še vedno sodelujem na številnih turnirjih, kjer si seveda želim zmagati. Torej se ni spremenilo popolnoma nič,« je dodala Wozniackijeva, ki se te dni mudi na turnirju v Dubaju.

Danka je sicer postala tudi članica združenja WTA igralk, kjer ji med drugim družbo delata tudi Američanka Serena Williams in Italijanka Francesca Schivone, skupaj pa se zavzemajo za čim boljši položaj teniških igralk. »Igralke se med seboj precej pogovarjamo, zato sem se tudi odločila, da pristopim k združenju in skušam tudi sama napraviti nekaj dobrega. Mislim, da lahko napravimo še kar nekaj pozitivnih sprememba, a WTA turneja je po mojem mnenju že sedaj zelo dobra,« še meni mlada Danka.