Wozniackijeva se ne boji preiskave

Presenetljiva predaja dvoboja 1. kola na teniškem turnirju v Luksemburgu, kjer je favoritinja Caroline Wozniacki prejšnji teden po vodstvu s 7:5 in 5:0 zmago prepustila "avtsajderki" Anni Kremer, še vedno buri duhove.

Objavljeno
27. oktober 2009 15.35
P. Z./STA
P. Z./STA
Abu Dabi - "Nič nisem storila narobe. Preveč me je bolelo, da bi nadaljevala. S takšno poškodbo nisem imela možnosti ter sem se raje odločila, da bom končala dvoboj," je pred finalom sezone v Abu Dabiju v svoj zagovor povedala devetnajstletnica iz Danske, ki je bila kot prva nosilka turnirja takoj pod plazom očitkov o prodanem dvoboju in prirejenem izidu zaradi internetnih stav. Slednje najboljša danska teniška igralka odločno zavrača: "Prav nič nimam s stavami, zato ne vidim nobenih težav v preiskavi."

Dan po dvoboju se je odpravila k zdravniku, ki je po pregledu pritrdil, da gre za poškodbo mišice, konkretno gre za natrgano kito v podkolenskem zgibu. Seveda pa bo morala mlada teniška igralka, ki je trenutno četrta najboljša na svetu, vse okoliščine podrobno predstaviti še vodstvu ženske teniške organizacije WTA, ki je sprožilo preiskavo o tem primeru.

Sumljiv je bil tudi prihod njenega očeta Piotra na igrišče, po katerem je Danka predala dvoboj le igro oddaljena od zmage. V drugo kolo je tako napredovala tedaj 864. igralka sveta Kremerjeva, ki jo je nato izločila Katarina Srebotnik. Stavne hiše sicer niso zabeležile nobenih sumljivih vplačil na dvoboj med Wozniackijevo in Kremerjevo. Danka se je zavedala, da tudi v primeru zmage ne bi mogla igrati v drugem kolu, zato se je odločila, da bo naprej spustila tekmico. Sicer pa večina stavnic v takšnih primerih stavo razglasi za neveljavno, kar zmanjšuje možnosti za goljufanje.