Zürich svetlejši od zvezd NHL

Viktorijin pokal, v katerem se vsako leto pred začetkom sezone pomerita evropski prvak in izbrano moštvo iz NHL, je letos pripadel Zürich Lions, ki je z 2:1 premagal Chicago Blackhawks.

Objavljeno
30. september 2009 10.24
P. Z.
P. Z.
Zürich - Zürich, ki je bil v zadnji sezoni presenetljivo boljši od ruskih, čeških in skandinavskih velikanov in osvojil evropsko ligo prvakov, je uspeh dopolnil z zmago proti enemu vodilnih moštev v NHL. Chicago je namreč aktualni finalist zahodne konference v NHL.

Chicago je povedel v sedmi minuti, ko je zadel branilec Cam Barker. Šest minut kasneje je izenačil Patrick Bärtschi. Kapetan Mathias Seger je v 32. minuti zadel vratnico, tri minute kasneje pa je padel odločilni gol, ko je po prodoru Cyrilla Büchlerja v polno zadel Lukas Grauwiler.

"Bili smo boljši," je po tekmi dejal kapetan Seger, ki je visoko dvignil pokal, ki ga podeljujejo od leta 2006 v čast prvi hokejski tekmi, ki je bila odigrana na Viktorijinem jezeru v Kanadi.

V tej sezoni evropske lige prvakov IIHF, ki je zaživela lani, zaradi recesije ne bo. Prejšnji pokal je osvojil NY Rangers, ki je bil boljši od Metalurga iz Magnitogorska.