Za Doho le še dvoboj Janković - Zvonareva

Čeprav bo ženski teniški masters že prihodnji teden, še vedno niso znane vse udeleženke. V igri za Doho sta tako ostali Zvonareva in Jankovićeva, v boljšem položaju pa je slednja.

Objavljeno
22. oktober 2009 13.29
S. V.
S. V.
Moskva - Čeprav bo ženski teniški masters že prihodnji teden, še vedno niso znane vse udeleženke neuradnega svetovnega prvenstva. O zadnji, osmi namreč odloča milijonski turnir za Kremljev pokal v Moskvi, na katerem so štartale tri kandidatke za preostalo mesto, Jelena Janković, Vera Zvonareva in Agnieszka Radwanska, a slednja je včeraj že izpadla iz troboja. Poljakinjo je že v 1. kolu ugnala Marija Kirilenko, tako da ostaja za Doho le še dvoboj Janković - Zvonareva, ki sta v Rusiji druga in prva nosilka.

Potem ko je Marija Kirilenko v Moskvi izgubila že štirikrat zapored, je prvo zmago (6:3, 6:3) dosegla prav proti nekdanji soigralki v dvojicah in ji na ta način dokončno zaprla vrata na sklepni turnir osmerice, za katerega je imela kot desetouvrščena sicer najmanj možnosti. »Trudila sem se, posebej ker sem še vedno imela možnosti za Doho, a tu je podlaga zares počasna in za vsako točko je treba veliko preteči. Ta čas pa sem precej utrujena, za nameček mi Marija ni pomagala z nobeno napako. Če bi se pomerili na travi, bi se mogoče razpletlo drugače, a danes preprosto ni bil moj dan,« je tretja nosilka obžalovala zamujeno priložnost, potem ko je že drugič zapored izgubila s Kirilenkovo - tudi v 2. kolu OP ZDA -, četudi se Rusinja giba šele okoli 60. mesta na svetu in je zaostala daleč za pričakovanji, ki jih je imela še lani. Zato jo je v »manekenski« vlogi Stelle McCartney pri Adidasu tudi zamenjala newyorška finalistka Caroline Wozniacki.

V igri za Doho sta tako ostali Zvonareva in Jankovićeva, v boljšem položaju pa je slednja. Srbkinja ima namreč pred tekmico pet točk prednosti in se bo uvrstila v Katar, če bosta obe izpadli v istem kolu, drugače si bo mesto na turnirju, na katerem bodo med igralke razdelili kar 4,5 milijona $, zagotovila tekmovalka, ki bo prišla dlje. Partiji 2. kola bosta odigrali danes. »Poraženka« dvoboja za zadnje mesto bo v Dohi zamenjava, prav tako kot tudi Radwanska, po prejšnjih letih sodeč pa imata veliko možnosti za nastop, saj je ponavadi vedno kakšna odpoved.

Več v tiskani izdaji Dela.