Za evropske strelske naslove le z zračno puško

Slovenska strelska odprava bo od srede do sobote nastopila na evropskem prvenstvu z zračnim orožjem v Franciji. Domača strelska stroka stavi na ekipni uspeh, medtem ko bo uvrstitev posameznikov nekoliko v ozadju.

Objavljeno
12. marec 2007 12.39
Ljubljana - V francoskem mestu Deauville bo od sredo do sobote (od 14. do 17. marca) na sporedu evropsko prvenstvo z zračnim orožjem, slovenska odprava pa bo štela šest strelcev in dve strelki, ki bodo nastopili le s puško. V Normandiji bodo slovenske članske barve branili Rajmond Debevec, Izidor Hreščak in Željko Moičevič, v ženski članski konkurenci pa le Zdenka Stolnik. V mladinski konkurenci bodo nastopili Robi Blažke, Andraž Poje in Matic Barič, v ženski pa Jelica Majstorovič.

Strelska zveza Slovenije (SZS) je postavila dokaj visoke kriterije, tako da si tekmovalci in tekmovalke z zračno pištolo niso izborili nastopa na bližnjem evropskem prvenstvu. Domača strelska stroka stavi na ekipni uspeh, medtem ko bo uvrstitev posameznikov nekoliko v ozadju. Uvrstitev do šestega mesta v članski ekipni konkurenci in do petega v mladinski je tiha želja slovenske ekspedicije v Deauvillu.

Naši strelci in strelke so sklepne priprave za letošnje največje tekmovanje z zračnim orožjem na stari celini konec minulega tedna opravili v Ljubljani. Mladinska ekipa se je na prizorišče evropskega prvenstva odpravila danes, članska pa se bo v četrtek.

Po Deauvillu se bodo začele tekme za točke svetovnega pokala, prva tekma pa bo od 31. marca do 8. aprila v ameriškem Fort Benningu. Druga tekma bo v avstralskem Sydneyju (od 25. aprila do 3. maja), tretja v tajskem Bangkoku (od 4. do 11. maja), četrta v nemškem Muenchnu (od 28. maja do 5. junija), finale svetovnega pokala pa bo ponovno v Bangkoku (od 3. do 8. oktobra).