Za košarkarje že pripravljajo poseben sprejem

Slovenske košarkarje čaka nocoj ogorčen boj za bronasto medaljo. Po nesrečnem porazu proti Srbiji nam bo tokrat nasproti stala izbrana vrsta Grčije, ki so jo naši "asi" že premagali na pripravljalnem turnirju v Mariboru.

Objavljeno
20. september 2009 11.28
Da. O.
Da. O.

Ljubljana – Slovenski košarkarji so v zgodovinskem polfinalnem obračunu po dramatičnem podaljšku nesrečno izgubili proti izbrani vrsti Srbije (92:96). Zdesetkana domača vrsta je kljub porazu prikazala odlično igro, ki bi se lahko končala tudi z zmago slovenskih košarkarjev. Številne poškodbe in utrujenost so naredile svoje, že danes pa bodo naši košarkarji znova stopili na parket, saj jih čaka težak boj, ki pa lahko Sloveniji prinese prvo bronasto medaljo.

 

Za odličen nastop je košarkarjem čestital tudi predsednik vlade Borut Pahor. V telegramu je Pahor pohvalil njihovo igro proti reprezentanci Srbije, obenem pa zapisal, da smo Slovenci nanje zelo ponosni in jim zaželel srečo na zadnji tekmi.


Ob 18.30 čaka namreč naše košarkarje nova preizkušnja, saj se bodo pomerili z izkušeno ekipo Grčije, ki so včeraj izgubili proti odličnim Špancem (82:64). Slovenski selektor Jure Zdovc ne more računati na poškodovanega Matjaža Smodiša, medtem ko naj bi Goran Dragič kljub poškodbi le odigral nekaj minut. Reprezentanci sta se pomerili že na pripravljalnem turnirju v Mariboru, ko je slavila Slovenija z izidom 81:64.

Vseeno ta tekma ne pomeni praktično ničesar, saj domača izbrana vrsta za "bronasto“ slavje potrebuje novo zmago. Grki so sicer v rahli prednosti, saj so bili njihovi igralci deležni celodnevnega počitka, česar se zaveda tudi selektor Zdovc: "Ko so Grki videli, da ne morejo več slaviti proti Špancem, je njihov trener odpočil prvo peterko. Mi moramo pozabiti na priliko našega življenja, ki smo jo spustili iz rok in se pripraviti na Grke. Videli bomo, kako je poraz vplival na fante, ki sem jim kljub temu čestital za veliko borbenost."


Grčija je izkušena ekipa z odličnimi posamezniki, ki igrajo v najmočnejših klubih po Evropi. Največja nevarnost za slovenski obroč bo zagotovo odlični Vasilis Spanulis, ki ima na tem evropskem prvenstvu povprečju 15,5 točke na tekmo. Ob njem igrajo še Fotsis, Zisis ter Schortsanitis, ki lahko v vsakem trenutku spreobrnejo potek srečanja. Ob vnovični trdi obrambi, ki krasi naše fante skozi celotno prvenstvo in na krilih Erazma Lorbka pa ima Slovenija več kot realne možnosti, da premaga tudi izbrano vrsto Grčije, kar so naši igralci v preteklosti tudi že dokazali.


Košarkarji se bodo v domovino vrnili jutri, ko bo njim v čast v središču Ljubljane organiziran sprejem. Na Slovenski cesti, natančneje pred Namo, bo namreč postavljen poseben oder, kamor bodo ob 17.45 prispeli tudi košarkarji ter skupaj z navijači proslavili ta izjemen dosežek.


Danes bo ob 21. uri na sporedu velike finale letošnjega evropskega prvenstva, kjer se bodo pomerili "naši krvniki“ Srbi in svetovni prvaki Španci.