Za nadaljevanje tekmovanja še dve prosti mesti

Pred današnjimi tekmami v skupinah A in B sta na voljo le še dve prosti mesti. V drugi del tekmovanja je uvrščena tudi Barcelona, kjer igra slovenski reprezentant Jaka Lakovič.

Objavljeno
01. februar 2007 11.40
Jaka Lakovič
Ljubljana - Po sredinih tekmah košarkarske evrolige je znanih že 14 potnikov v nadaljevanje tekmovanja. Iz predtekmovanja med najboljših 16 napreduje po prvih pet iz vsake skupine in najboljše šestouvrščeno moštvo. Pred današnjimi tekmami v skupinah A in B pa sta na voljo le še dve prosti mesti. Med moštvi, ki so se uvrstila v drugi del tekmovanja, je tudi Barcelona, kjer igra slovenski reprezentant Jaka Lakovič. Barcelona je v sredo po podaljšku premagala Aris z 82:75, Lakovič pa je dosegel 13 točk, dva skoka in štiri podaje.

Iz skupine C sta si poleg ekip, ki so si uvrstitev v nadaljevanje evrolige zagotovile že pred zadnjim krogom, drugi del priigrala še Pau-Orthez, ki je z 68:56 premagal Žalgiris, in Aris, ki je klonil proti Barceloni, a se lahko za napredovanje zahvali Benettonu, ki je s 64:62 ugnal Eldo Napoli. Če bi zmagali Neapeljčani, bi se namreč med najboljšo šestnajsterico uvrstila oba italijanska kluba.

Moskovski CSKA, za katerega Matjaž Smodiš ni igral, je premagal Fenerbahče s 85:66, kar je 11. zaporedna zmaga branilcev naslova evroligaških prvakov. CSKA je redni del tekmovanja letos končal s trinajstimi zmagami in enim porazom.

Danes bodo na sporedu še tekme v skupinah A in B. Iz skupine A so si napredovanje že zagotovili Efes Pilsen, Dinamo iz Moskve, Olympiacos in Tau Ceramica, iz skupine B pa Joventut, Panathinaikos in Maccabi. V zadnji tekmi evrolige bo nocoj igrala tudi Union Olimpija, ki pa nima več možnosti za uvrstitev v nadaljevanje.