Za Rise usodni zadnja četrtina in usnjena žoga

V košarkarski ligi NBA sta bili na sporedu le dve tekmi, na obeh pa sta zmagali gostujoči ekipi. Boston je slavil v Portlandu, Minnesota pa v Charlottu.

Objavljeno
02. januar 2007 13.12
Primož Brezec
Charlotte - V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta bili na sporedu le dve tekmi, na obeh pa sta zmagali gostujoči ekipi. Boston je slavil v Portlandu z 89:81, Minnesota pa v Charlottu s 102:96. Slovenski center v dresu Charlotta Primož Brezec se v dvanajstih minutah ni vpisal med strelce, v skromni minutaži pa si je prislužil tudi šest osebnih napak.

Risi so v prvih treh četrtinah nadzorovali Volkove, ki so zobe pokazali šele v zadnjih dvanajstih minutah (34:18). Junak dvoboja je bil Kevin Garnett. Z najboljšim sezonskim izkupičkom (32 točk in 14 skokov) je tehtnico nagnil na stran gostov, po tekmi pa je eden največjih kritikov dosedanjih sintetičnih žog dejal, da je za njegovo izjemno predstavo zaslužna tudi stara usnjena žoga, ki jo je vodstvo lige znova "uzakonilo" na tekmah NBA. Izdatno pomoč je gibljivi center Minnesote imel v Rickyju Davisu (25 točk) in Marku Blountiju (21 točk), medtem ko je bil v domači zasedbi najbolj učinkovit Matt Carroll (23 točk).

Boston je v Portlandu prekinil niz šestih zaporednih porazov s tem moštvom. Razigrani Tony Allen (22 točk in 8 skokov), Ryan Gomes (18 točk in 10 skokov), Al Jeferson (14 točk in 11 skokov) in Wally Szczerbiak (15 točk) so bili prevelik zalogaj za nerazigrane gostitelje, pri katerih se je še najbolj izkazal novinec Brandon Roy (18 točk).