Za uvod Evrolige visok poraz Olimpije

Košarkarji Uniona Olimpije so za uvod Evrolige doživeli hladno prho v Tel-Avivu, kjer jih je Maccabi premagal s 85:65. Naslednja tekma Ljubljančane čaka doma, in sicer 29. oktobra proti grškemu Maroussiju.

Objavljeno
16. oktober 2009 00.20
Ma.B.,STA
Ma.B.,STA
Tel-Aviv - Union Olimpijo je s porazom proti večkratnemu prvaku Evrolige Maccabiju iz Tel-Aviva začela letošnjo sezono Evrolige.

Nekoliko drugače kot v prejšnjih sezonah je bila otvoritvena tekma na sporedu že teden dni pred ostalimi, saj bodo Izraelci v prihodnjih dneh odpotovali v ZDA na dve prijateljski srečanji v New York in Los Angeles. A tudi če bi Union Olimpija v dvorani Nokia Arena nastopila teden dni pozneje, se njena podoba ne bi bistveno razlikovala. Dejstvo je, in to je trener Jure Zdovc pred tekmo večkrat poudaril, da Ljubljančanom primanjkuje uigranosti, na tokratni tekmi pa tudi Vlatko Ilievski, ki je zaradi poškodbe leve stegenske mišice ostal v Sloveniji.

Podobno kot Jure Zdovc se je nad težavami s premajhnim številom treningov pritoževal tudi izraelski trener Pini Gershon. Stratega imata v tej sezoni kar devet novih igralcev v svojih vrstah, zato oba potrebujeta še mnogo tekem, da bosta prišla do želenega nivoja.

Če gre soditi po prvi tekmi, so cilju bližje Izraelci, ki so zanesljivo in zasluženo vpisali prvi par točk. Že v prvem polčasu so pokazali, da lahko tudi s slabo igro strejo tekmeca, saj imajo dovolj izstopajoče posameznike. Alan Anderson in Andrew Wisniewski sta bila v napadu jeziček na tehtnici, medtem ko v vrstah Uniona Olimpije ni bilo razpoloženega igralca. Še najbolj so razočarali slovenski igralci. Sašo Ožbolt je svoji edini točki dosegel s črte prostih metov šele v 36. minuti, Uroš Slokar in Gašper Vidmar sta bila povsem neopazna in nenevarna, enako pa tudi Jaka Klobučar.

Naslednjo tekmo Evrolige bo ljubljansko moštvo odigralo v Tivoliju 29. okotbra proti grškemu Maroussiju.