Za začetek evropske poti na Poljsko

Rokometaši velenjskega Gorenja kot edini slovenski predstavniki začenjajo svojo pot v ligi prvakov, in sicer na Poljskem, kjer jih v soboto čaka obračun z ekipo Vive Targi Kielce.

Objavljeno
01. oktober 2009 18.30
Rokometaš Gorenja Ivan Čupić
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Velenje - S tekmo med romunskim prvakom Constanto in španskim predstavnikov Valladolidom se je v sredo uradno začela letošnja sezona v ligi prvakov, kjer je 24 moštev razdeljenih v štiri skupine. Slovenija ima za razliko od minulih let v tej sezoni le enega predstavnika - Gorenje. Ekipa iz Šaleške doline bo igrala v skupini B, v njej pa so še madžarski Veszprem, nemški Rhein-Neckar Löwen, francoski Chambery, Bosna Sarajevo iz BiH in poljski Vive Targi Kielce, ki se je v glavni del tekmovanja prebil kot zmagovalec ene izmed kvalifikacijskih skupin.

Rokometaši Gorenja so letošnjo domačo sezono začeli s po eno zmago, remijem in porazom. "Sredina generalka pred odhodom na Poljsko je uspela le po tem, da smo osvojili obe točki, manj pa sem zadovoljen s prikazano igro. Danes nas čaka trening, na katerem bomo glavni poudarek namenili pripravam na tekmo s Poljaki, ki smo jih že spoznavali prek posnetkov. Z našim nasprotnikom smo že igrali na pripravljalnem turnirju v Nemčiji, vendar pa se je potrebno zavedati, da so pripravljalne tekme eno, prvenstvene pa drugo. Poljaki so izrazito domačinska ekipa, ki v svoji dvorani običajno zmagujejo z visoko razliko, pa tudi v domačem prvenstvu so v prvih petih krogih nanizali pet zmag. Igrajo trdo obrambo 6-0, njihov glavni zvezdnik je Mariusz Jurasik, ki je minulo sezono igral v nemškem Rhein-Neckar Löwnu. Zveneče je tudi trenersko ime, saj jih vodi Bogdan Wenta, sicer selektor poljske reprezentance. V moštvu se zavedamo, da nas čaka težka tekma. Nimam občutka, kako bomo igrali, kar je posledica naše spremenljive igre v domačem prvenstvu. Vse razen poraza oziroma remija bi bil naš uspeh. Morebitna zmaga bi pomenila velik plus za nadaljevanje sezone, kjer je naš cilj uvrstitev med prve štiri v skupini, s tem pa tudi osmino finala lige prvaka," je občutke pred začetkom evropske sezone strnil velenjski trener Ivica Obrvan, ki bo svoje varovance za razliko do domače sezone lahko vodil s klopi.

V moštvo se vračata rekonvalescenta Ivan Čupić in Sebastjan Sovič. Čupić je po petmesečni odsotnosti zaradi operacije sprednjih križnih vezi odigral vse tri domače tekme, njegov učinek pa je iz tekme v tekmo boljši. "Moram priznati, da mi še vedno manjka občutek za žogo, igro. Zato sem toliko bolj vesel, da se tekme vrstijo ena za drugo. Rad bi dejal, da nimam pravega občutka, kje se s soigralci nahajamo. Zavedamo se, da nas v soboto čaka težka, ko bomo morali pokazati svoj pravi obraz," napoveduje prvi zvezdnik slovenskih državnih prvakov začetek nove evropske sezone.

Zmago na Poljskem napoveduje novinec Jure Natek, ki ima z dvoboji v ligi prvakov obilo izkušenj iz minulih let. "Letos na igrišču še nismo pokazali svojega pravega obraza. Če bomo na igrišču v soboto dali vse od sebe, se bomo lahko vrnili na stara zmagovita pota, vendar pa je vse odvisno od nas samih in od naše igre. Vseeno upam, da se bomo domov vrnili z zmago," pa je pred odhodom optimističen slovenski državni reprezentant.

Tekmo v mestni športni dvorani v Kielcu bosta sodila Belorusa Andrej Gusko in Sergej Repkin, delegat pa bo Latvijec Valerij Jaskins.