Za začetek najhitrejši Barrichello

Brazilec Rubens Barrichello (Brawn GP) je bil najhitrejši na prvem prostem treningu pred nedeljsko dirko za VN Evrope v Valencii. Za njim sta bila oba voznika McLarna Heikki Kovalainen in Lewis Hamilton.

Objavljeno
21. avgust 2009 14.00
P. Z.
P. Z.
Valencia - Rubens Barrichello je 5,44 km dolg krog prevozil v minuti 42 sekundah in 460 tisočinkah. Heikki Kovalainen je dosegel čas 1:42,636, Lewis Hamilton, svetovni prvak in zmagovalec zadnje dirke na Madžarskem, pa 1:42,654 minutes. To je še en znak, da so srebrne puščice ujele priključek z najboljšimi po zelo slabem uvodu v sezono.

To pa ne velja za Ferrari, ki je ostal tudi brez Felipeja Masse, ki se je poškodoval v nesreči na Madžarskem. Čeprav je sprva kazalo, da ga bo zamenjal kar veliki Michael Schumacher, je mesto dobil Luca Badoer, ki pa se v prvo ni izkazal, saj je dosegel najslabši čas med vsemi. Za Barrichellom je zaostal za več kot tri sekunde (1:45.840).

Četrti je bil vodilni v skupnem seštevku Jenson Button v Brawn GP, dvojec Red Bulla Sebastian Vettel in Mark Webber pa peti oziroma osmi. Button, ki je dobil pet od prvih sedmih dirk, nato pa začel popuščati, Ima 70 točk, Webber je drugi z 51,5, Vettel pa tretji s 47. Do konca sezone je še sedem dirk.

Dirka za VN Evrope bo v nedeljo ob 14. uri.