Za zmago Vragov dovolj 28 sekund

Hokejisti v ligi NHL so v petek igrali le tri tekme. New Jersey je z goloma v zadnji tretjini premagal Atlanto, Nashville je bil boljši od Columbusa, Edmonton pa je moral priznati premoč Minnesoti.

Objavljeno
13. januar 2007 11.42
Ottawa Senators - New Jersey Devils 2:3
East Rutherford - Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so v petek igrali le tri tekme. New Jersey je z goloma v zadnji tretjini premagal Atlanto z 2:1, Nashville je bil od Columbusa boljši z 2:0, Edmonton pa je moral na svojem ledu priznati premoč Minnesoti z 2:4.

New Jersey si je zmago priboril v pičlih 28 sekundah v zadnji tretjini, ko so Vragi imeli številčno prednost. Najprej je mrežo Atlante zatresel Scott Gomez, nato pa je bil uspešen še Sergej Brilin. Vratar Martin Brodeur je zbral 25 obramb, Vragom pa je po šestih porazih na medsebojnih tekmah uspelo prvič premagati moštvo iz Atlante. Za goste je edini gol dosegel Scott Mellanby.

Nashville je z 2:0 odpravil Columbus, izkazal pa se je vratar domačega moštva Tomaš Vokoun, ki se je ta teden vrnil na led po 21 tekmah premora zaradi poškodbe palca. Svojo mrežo je z 22 obrambami ohranil nedotaknjeno in je 18. v karieri dosegel "shutout", za zadetka Nashvilla pa sta poskrbela Shea Weber in Jason Arnott.

Največ zaslug za zmago Minnesote v gosteh pri Edmontonu ima Marian Gaborik z dvema goloma, po enega pa sta domačemu moštvu zabila še B rian Rolston in Keith Carney. Gaborik je že na drugi tekmi zapored dosegel dva gola, izkazal se je že v obračunu z Vancouvrom, na katerem je njegova ekipa končala niz 11 tekem brez zmage na gostovanjih.